Κόσμος

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπέρ της διατήρησης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λόγω των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης, τάσσεται ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε. Σημειώνει δε ότι οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία.

«Λόγω του αυξανόμενου ποσοστού κρουσμάτων κορονοϊού πρέπει να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Η υποχρεωτική μάσκα πρέπει να διατηρηθεί. Επιπλέον, η ευρύτερη πρόσβαση σε εστιατόρια ή μουσεία θα πρέπει να είναι δυνατή μόνο για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ», είπε ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην «Handelsblatt».

«Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές»

Σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε, «το ποσοστό εμβολιασμού μειώνεται σημαντικά σε πολλές χώρες από 40% έως 50%… Γι΄ αυτό και όλες οι χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν όσους αμφισβητούν τον εμβολιασμό. Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία», τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μεμονωμένων επαγγελματικών ομάδων είναι η τελευταία λύση. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τώρα έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες επιλογές για την αύξηση των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο ΠΟΥ θα προτείνει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος ένα τέτοιο βήμα να ενισχύσει το κίνημα κατά του εμβολιασμού», πρόσθεσε δήλωσε ο Κλουγκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «Diddy» κατονομάζεται στη λίστα των μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Tupac
Η εισαγγελία συνέδεσε τον ισχυρό άντρα της μουσικής βιομηχανίας και κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα με τον Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία του θρυλικού ράπερ
Tupac και Sean Diddy Combs
Νεκροί σε τροχαίο στην Γαλλία ο παραγωγός ταινιών Νικολά Αλτμάγιερ και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior, Ματίλντ Φαβιέ
Η Ματίλντ Φαβιέ ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του οίκου Dior και ο Νικολά Αλτμάγιερ, ο σύντροφός της, ήταν γνωστός για την παραγωγή των γαλλικών ταινιών «OSS 117», «Alpha» και «Monsieur Aznavour»
Ο Νικολά Αλτμάγιερ, και η Ματίλντ Φαβιέ στην πρεμιέρα της ταινίας «Bitter Christmas» στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στη νότια Γαλλία