Κόσμος

Καμπούλ: 100 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση – Ανέλαβαν την ευθύνη οι ταλιμπάν [pics]

Σε τουλάχιστον 100 ανήλθαν οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά, ενώ συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν και των ενόπλων που εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα σε κτίριο στην πρωτεύουσα Καμπούλ, μετά την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού κοντά στο υπουργείο Άμυνας εν ώρα αιχμής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ώρες μετά την επίθεση, σποραδικά πυρά και εκρήξεις ακούγονταν ακόμη στην περιοχή, την οποία έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε το Reuters.

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Άμυνας μετά την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού κοντά στην υπηρεσία μηχανικών και επιμελητειακής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας, είχε διευκρινίσει νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος της ασφάλειας.

“Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο και συγκρούονται με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την ισχυρή έκρηξη”, είχε δηλώσει παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. “Στόχος της επίθεσης ήταν οι τεχνικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας”, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Τουλάχιστον 100 τραυματίες έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μάγιαρ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.afganistan

35 παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες

Την ίδια ώρα ο Νιματουλάχ Χάμνταρντ, διευθυντής ιδιωτικού σχολείου που βρίσκεται εκεί κοντά, ανακοίνωσε ότι 35 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

Στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονται κτίρια της κυβέρνησης και του στρατού, όπως και η Αφγανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο εκπρόσωπος της οποίας Σάφι Σάνταμπ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Γιοσούφ Κάργκαρ βρίσκεται μεταξύ ορισμένων μελών της που τραυματίστηκαν.

Η βομβιστική αυτή ενέργεια σημειώνεται την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ παραγματοποιεί έναν έβδομο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, ο οποίος αποσκοπεί στον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μετέχει, επικεντρώνονται σε τέσσερα θέματα, από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων, ως τον ενδοαφγανικό διάλογο και μια συνολική εκεχειρία.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 352 έχουν τραυματιστεί σε περισσότερες από 10 επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Καμπούλ από την αρχή της χρονιάς.

afganistan hong kong afganistan

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου έπεισαν τον Τραμπ να αναβάλει την νέα επίθεση στο Ιράν – Φοβούνται για αντίποινα
Του ζήτησαν να κάνει υπομονή λίγες ημέρες καθώς είναι κοντά στο να κατατεθεί ειρηνευτική πρόταση που εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές - Το παρασκήνιο το συνομιλιών σύμφωνα με το Axios
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο από τους πυροβολισμούς στην Τουρκία με τους 6 νεκρούς - Σκότωσε την σύζυγό του και άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές
Αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, εισέβαλε σε εστιατόριο σκοτώνοντας πελάτες και προσωπικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε βοσκό και δύο ακόμη άτομα σε βενζινάδικο
Η στιγμή των πυροβολισμών
Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο - Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Ανάμεσα στα θύματα και ο ήρωας - φρουρός του Ισλαμικού Κέντρου που κατάφερε να σώσει αρκετές ζωές πριν πέσει νεκρός - 17 και 19 χρόνων οι δράστες - Άφησαν αντισλαμικά μηνύματα μίσους μέσα στο αυτοκίνητό τους
17χρονος