Κόσμος

Καναδάς – Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών

Βαρύ είναι το τίμημα του κορονοϊού στον Καναδά που έσπασε σήμερα το φράγμα των 20.000 νεκρών από τότε που έκανε την εμφάνισή της πριν από περίπου έναν χρόνο η πανδημία στη χώρα.

Με τους 33 θανάτους που ανακοινώθηκαν στο Κεμπέκ και τους 43 στο Οντάριο, η χώρα έσπασε το φράγμα των 20.000 νεκρών, με τον απολογισμό των θανάτων να ανέρχεται σήμερα σε 20.016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Το Κεμπέκ, η επαρχία με τον βαρύτερο απολογισμό, μετρά μέχρι στιγμής 9.794 νεκρούς και το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία, 6.188.

Ο Καναδάς, μια χώρα με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 777.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid από την αρχή της πανδημίας.

Η επικεφαλής του συστήματος δημόσιας υγείας του Καναδά Τερίσα Ταμ σημείωσε χθες «μια πρόσφατη πτωτική τάση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων».

Ωστόσο, προειδοποίησε για την τάση χαλάρωσης των προσπαθειών, επισημαίνοντας πως είναι «απαραίτητο να διατηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα για να στηρίξουμε αυτήν την πτωτική τάση με τρόπο διαρκή».

Οι καναδικές αρχές, φοβούμενες τη διασπορά των μεταλλάξεων του ιού, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι αυστηροποιούν περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου εισόδου στον Καναδά.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR μόλις φθάσουν και να τεθούν σε «καραντίνα» τριών ημερών σε ένα ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Κατόπιν, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους, σε περίπτωση αρνητικού τεστ και σε ένα δημόσιο κέντρο υγείας στην περίπτωση θετικού τεστ.

Ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα είπε σήμερα πως αυτά τα μέτρα ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 4η Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 5
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς
Γάζα: Το «παραμύθι» ειρήνης του Ντόναλντ Τραμπ καταρρέει πριν καν αρχίσει
Μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες, η «αιώνια ειρήνη» που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Σαρμ ελ Σέιχ φαίνεται ήδη να καταρρέει, σημειώνει σε ανάλυσή του με απογοητευτικό τόνο η εφημερίδα The Independent
Παλαιστίνιοι στα ερείπια της Γάζας 13