Κόσμος

Καναδάς – Κορονοϊός: Σκέψεις να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ξενοδοχεία καραντίνας οι ταξιδιώτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν απέκλεισε ο  πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικής καραντίνας στα ξενοδοχεία, με έξοδα των ταξιδιωτών, κατά την άφιξή τους στη χώρα. 

Και αυτό προκειμένου να αποθαρρύνει τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό και να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

«Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε», δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς εάν σκέφτεται να επιβάλει μια τέτοιου είδους καραντίνα, όπως υπονόησε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκόλ.

«Δεν είναι η εποχή να σχεδιάζουμε ταξίδια στο εξωτερικό, ιδίως μη απαραίτητα ταξίδια ή διακοπές, διότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε αναπάντεχα νέα μέτρα, που θα μπορούσαν να καταστήσουν πολύ δυσκολότερη την επιστροφή στον Καναδά», προειδοποίησε ο Τριντό.

Τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους Καναδούς να ταξιδεύουν, αλλά επίσης να τους προστατεύουν, ιδίως έναντι των νέων στελεχών του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα μέτρα που ο Καναδάς εφαρμόζει για τα ταξίδια και τα σύνορα είναι από τα αυστηρότερα στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Τζάστιν Τριντό.

Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε άλλης υπηκοότητας, υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Από τις αρχές Ιανουαρίου, πρέπει, επιπλέον, να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον Καναδά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος συνομίλησε χθες με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουλά, προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «δύσκολες» λόγω της καθυστέρησης στις παραδόσεις των εμβολίων από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Ο Καναδάς, που έχει ήδη παραλάβει 1,1 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, θα πρέπει να παραλάβει, βάσει του προγράμματος, 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer πριν από τις 31 Μαρτίου, είπε ο ίδιος.

Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά περισσότερα από 735.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 18.797 νεκρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Όχι» από τη βρετανική κυβέρνηση στη νομοθετική αλλαγή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα – Επιμένει στη λύση του δανεισμού
«Εάν κάποιος είχε αρπάξει ορισμένα από τα Κοσμήματα του Στέμματος, δεν νομίζω ότι θα ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με μια συμφωνία δανεισμού»
Γλυπτά του Παρθενώνα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί «βλέπουν» τουλάχιστον 230 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Κοντά στην πλειοψηφία και στη Γερουσία - Live οι εξελίξεις
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ευκολότερα τα σχέδια του Τραμπ και να ξεκινήσουν έρευνες για τον Αμερικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες του
usa elections
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά την τραγωδία με τους 69 νεκρούς – «Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου»
Στο επίκεντρο της έρευνας για την τραγωδία στο Τολέδο βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας και οι εντολές που δόθηκαν πριν από τη σύγκρουση των τρένων
Διασώστες στο σημείο μετά τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας, η οποία σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Μόρα και Οργκάθ, κοντά στο Τολέδο της Ισπανίας 15