Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καναδάς: Νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο ψαράδικου – Τρεις διασωθέντες

Καναδάς: Νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο ψαράδικου – Τρεις διασωθέντες
ΦΩΤΟ Αρχείου

Ναυτική τραγωδία στον Καναδά. Από τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με 24 επιβαίνοντες, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις επέζησαν.

«Δυστυχώς πέθαναν, ανασύραμε επτά νεκρούς και τρεις επιζώντες» είπε  ένας εκπρόσωπος του Κέντρου Συντονισμού και Διάσωσης Καναδά, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στο αλιευτικό «Villa del Pitanxo», επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί.

Νωρίτερα, οι καναδικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν νεκρά τρία μέλη του πληρώματος.

Οι υπηρεσίες διάσωσης ελπίζουν ότι θα βρουν και άλλους επιζώντες στη ζώνη όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Το γεγονός ότι βρήκαμε ήδη τρεις επιζώντες σε μια σωστική λέμβο μας δίνει ελπίδες ότι θα κατάφεραν και άλλοι να φορέσουν τα σωσίβιά τους, να μπουν σε μια λέμβο και να εγκαταλείψουν το σκάφος», είπε ο εκπρόσωπος.

Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά διευκρίνισε ότι προς το παρόν τα αίτια της τραγωδίας είναι «άγνωστα». Ο καιρός στην περιοχή ήταν κακός, με ισχυρούς ανέμους και «μειωμένη ορατότητα», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος από την πλευρά του ανέφερε ότι τα κύματα φτάνουν τα τέσσερα μέτρα και η ορατότητα δεν ξεπερνάει το 1/4 του ναυτικού μιλίου. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν «ό,τι καιρό κι αν κάνει».

Το «Villa de Pitanxo», ένα αλιευτικό μήκους 50 μέτρων, δεν έχει βρεθεί ακόμη. Το πλήρωμα αποτελείτο από Ισπανούς, Περουβιανούς και Γκανέζους. Οι περισσότεροι από τους ναυτικούς κατάγονταν από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Το αλιευτικό έπαθε κάποιο «ατύχημα» και «εξέπεμψε σήμα κινδύνου» και δύο άλλα σκάφη που έπλεαν στην περιοχή πήγαν να το βοηθήσουν, σύμφωνα με τη Ρόσα Κιντάνα, εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας για θέματα Ναυτιλίας. Ένα άλλο ισπανικό αλιευτικό, το «Playa Menduina Dos», εντόπισε τα πτώματα τεσσάρων θυμάτων, αλλά και τους τρεις διασωθέντες, οι οποίοι πάσχουν από υποθερμία και μεταφέρθηκαν με καναδικό ελικόπτερο στην ξηρά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις