Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καναδάς: Στραγγάλισαν το ζεύγος Σέρμαν – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Καναδάς Σέρμαν θάνατος

Άλυτο μυστήριο παραμένει ο θάνατος ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Καναδά και τις συζύγου του. Ο Μπάρι Σέρμαν και η γυναίκα του Χάνι βρέθηκαν νεκροί μέσα στην έπαυλή τους.

Ο θάνατος του ζεύγους Σέρμαν έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Καναδά. Αν και αρχικά διέρρευσε πως ίσως ο γνωστός επιχειρηματίας σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε τα νέα στοιχεία φέρουν ανατροπή. Το ζεύγος στραγγαλίστηκε.

Ο Μπάρι Σέρμαν ήταν ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες του Καναδά, της Apotex.

Ανατροπή στις έρευνες

Την έρευνα για τους μυστηριώδεις θανάτους του δισεκατομμυριούχου και της συζύγου του ανέλαβαν οι ερευνητές της διεύθυνσης ανθρωποκτονιών. Τέθηκαν την Κυριακή (17.12.2017) επικεφαλής της έρευνας εν μέσω διαμαρτυριών της οικογένειας για τον τρόπο που οι αρχές χειρίζονται την υπόθεση.

Το ζευγάρι, γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, βρέθηκε την Παρασκευή (15.12.2017) κρεμασμένο πλάι στην πισίνα. Τους βρήκε νεκρούς ένας μεσίτης, που είχε αναλάβει να πουλήσει την έπαυλή τους στο Τορόντο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη διάρρηξης στο σπίτι, για το οποίο το ζευγάρι ζητούσε σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ).

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή έδειξε ότι η αιτία θανάτου του Μπάρι Σέρμαν, 75 ετών, και της συζύγου του, 70, ήταν ο στραγγαλισμός. Οι αρχές ζήτησαν από οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει εάν αναζητεί κάποιον ύποπτο. Το Σάββατο, οι αρχές ανέφεραν πως δεν έκαναν καμιά σύλληψη ούτε καταζητούν οποιονδήποτε στο πλαίσιο της υπόθεσης, η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Τη σκότωσε και αυτοκτόνησε;

Οι Globe and Mail, Toronto Sun και Toronto Star έγραψαν το Σάββατο ότι η αστυνομία υποθέτει πως ο βιομήχανος σκότωσε τη γυναίκα του και κατόπιν κρεμάστηκε. Η διαρροή αυτή προκάλεσε σάλο. Και την οργή των τεσσάρων παιδιών του ζεύγους.

Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού καταδίκασαν τα δημοσιεύματα και απέρριψαν αυτή τη θεωρία κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα» από μέρους των αστυνομικών που διέρρευσαν την πληροφορία στις εφημερίδες.

Ποιοι ήταν ο Μπάρι και Χάνι Σέρμαν

Ο Μπάρι Σέρμαν ίδρυσε τη φαρμακευτική βιομηχανία Apotex το 1974. Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία προωθώντας στην αγορά γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους κι αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες.

Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.

Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Μπάρι Σέρμαν έφθανε τα 3,2 δισεκ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις