Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Καναδάς: Τιμά τους έξι νεκρούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Μεσόγειο

Καναδάς: Τιμά τους έξι νεκρούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Μεσόγειο

Τα έξι μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συντριβή ενός ελικοπτέρου στην Μεσόγειο θα τιμήσει ο Καναδάς σε μια τελετή και αυτοκινητοπομπή πολύ διαφορετική λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η σορός μιας Καναδής στρατιωτικού ηλικίας 23 ετών ανασύρθηκε, και άλλοι πέντε αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, μετά τη συντριβή την προηγούμενη εβδομάδα ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου CH-148 Cyclone στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας μετά την απογείωσή του από τη φρεγάτα HMCS Fredericton.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και κάποια μέλη των οικογενειών και φίλοι των θυμάτων πρόκειται να παρευρεθούν στην τελετή επαναπατρισμού που θα ξεκινήσει στις 14:30, τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας) σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Τρέντον του Οντάριο.

Αναμένεται να ληφθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια της τελετής, με εξαίρεση τους συνοδούς του φέρετρου της στρατιωτικού Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου.

Στη συνέχεια, το φέρετρο της Κάουμπροου θα μεταφερθεί στο Τορόντο διασχίζοντας τη «Λεωφόρο Ηρώων» του Καναδά, όπου στο παρελθόν πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνονταν σε ανισόπεδες διαβάσεις και κατά μήκος του δρόμου για να χαιρετήσουν με σημαίες και πλακάτ τους στρατιώτες που έπεσαν στο καθήκον.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις