Κόσμος

Κάντε chat με τον Ομπάμα live στο… Facebook

Θα δεχθεί απόψε «ζωντανά» τα ερωτήματα των χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια διαφορετική συνέντευξη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραχωρεί συνέντευξη στο Facebook, δεχόμενος ερωτήσεις όχι από δημοσιογράφους, αλλά από τα -περισσότερα από 600 εκατομμύρια- μέλη του κοινωνικού δικτύου από όλο τον κόσμο.
 
Οι χρήστες του Facebook και στην Ελλάδα μπορούν από τώρα να απευθύνουν ερωτήσεις στον κ. Ομπάμα, κάνοντας «like» στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο site.
 
Θα είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται τα γραφεία του Facebook, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, γεγονός που αποτελεί, σύμφωνα με αναλυτές, την μεγαλύτερη απόδειξη της κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη σημερινή εποχή.
 
Ο κ. Ομπάμα θα συνομιλήσει με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σε μια συζήτηση με κεντρικό θέμα την οικονομία. Παράλληλα, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.
 
Ρωτήστε online τον πρόεδρο
 
Η συζήτηση θα μεταδοθεί «ζωντανά» μέσω Διαδικτύου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στις διευθύνσεις http://www.facebook.com/WhiteHouse ή http://www.whitehouse.gov/live.
 
Μπορείτε να υποβάλλετε από τώρα ερωτήματα, επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση http://www.facebook.com/event.php?eid=122119071195720 (για τα μέλη του Facebook) ή τη διεύθυνση http://www.whitehouse.gov/facebooktownhall (για όσους δεν είναι μέλη).
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αναρτήσει ένα βίντεο διάρκειας 32 δευτερολέπτων στην σελίδα του στο Facebook, στο οποίο προτρέπει τα 19,3 εκατομμύρια «φίλων» του να συμμετάσχουν στη συζήτηση.
 
«Γεια χαρά. Θέλω να σας προσκαλέσω σε μια συνάντηση για την οικονομία που θα διεξαχθεί στα κεντρικά γραφεία του Facebook την Τετάρτη 20 Απριλίου», εμφανίζεται να λέει ο Ομπάμα.
 
Θα «τα πει» στους πλούσιους
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει ως στόχο την μείωση του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.
 
Ο κ. Ομπάμα αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα «σκληρό» ακροατήριο, αναφερόμενος στο φόρο-χαράτσι που σκοπεύει να επιβάλει στους εύπορους Αμερικανούς, δεδομένου ότι η Σίλικον Βάλεϊ -όπου θα μιλήσει απόψε- θα είναι γεμάτη από δισεκατομμυριούχους τους οποίους στοχεύουν άμεσα τα νέα μέτρα.
 
Μάλιστα, θα κληθεί να συζητήσει τα θέματα αυτά με τον 19ο πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στα 13,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
 
Εμφανίσεις όπως η αποψινή προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους πολιτικούς να επικοινωνήσουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους χρήστες των νέων μέσων, πολλοί από τους οποίους αποτελούν δυνητικούς ψηφοφόρους, αλλά και υποψήφιους χρηματοδότες.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που ανέλαβε καθήκοντα μετά την «έκρηξη» των social media, στην εποχή της αποκαλούμενης «δημοσιογραφίας των πολιτών».
 
Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες αυτής της εποχής, χειρίστηκε «έξυπνα» τα κοινωνικά δίκτυα και κατάφερε να αφουγκραστεί το ανομοιογενές και ετερόκλιτο κοινό της «ψηφιακής εποχής», το οποίο -στο μεγαλύτερο μέρος του- έχει γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς.
 
Σήμερα, η επίσημη σελίδα του στο Facebook αριθμεί πάνω από 19 εκατομμύρια «οπαδούς», ενώ ο λογαριασμός του στο Twitter συγκεντρώνει περίπου 7,5 εκατομμύρια «followers».
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 87
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ