Κόσμος

“Κάν’το όπως ο Τζώρτσιλ” λένε στον Μπορίς Τζόνσον – Γιατί αποφεύγει τα ΜΜΕ

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει το φαβορί για την διαδοχή της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της Βρετανίας όμως τον κατηγορούν πως κρύβεται από τα ΜΜΕ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ίδιο υποστηρίζει και ο αντίπαλό του για την θέση, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος θεωρεί πως ο Τζόνσον θα πρέπει να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο αναφορικά με τη σχέδιά του για το Brexit.

Ακόμη επεσήμανε με σαφώς σκωπτική διάθεση, πως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ που αποτελεί πρότυπο για τον Μπόρις Τζόνσον δεν θα απέφευγε τα ΜΜΕ.

Ο Τζόνσον έχει δεσμευτεί πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, προειδοποιώντας το διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα ότι οποιαδήποτε «καθυστέρηση ισοδυναμεί με ήττα».

Όσον αφορά την διαδοχή στο Συντηρητικό Κόμμα οι αντίπαλοι του Τζόνσον έχουν υποσχεθεί πως θα λάβουν μέρος σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις, όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία δεν έχει επιβεβαιώσει πως θα δώσει το παρών, με τις κατηγορίες πως θέλει να αποφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις να δίνουν και να παίρνουν.

«Μπορούμε να κάνουμε αυτή την αναμέτρηση μονάχα εάν ο επικρατέστερος σε αυτή την εκστρατεία είναι λιγάκι πιο θαρραλέος στο να βγει στα ΜΜΕ, να δεσμευτεί σε δημόσιο διάλογο, να δεσμευτεί σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις» υπογράμμισε ο Τζέρεμι Χαντ που είχε καταλάβει την δεύτερη θέση στο πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

«Τι θα έλεγε ο Τσώρτσιλ, εάν κάποιος, ο οποίος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, κρυβόταν από τα ΜΜΕ και δεν συμμετείχε σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις;».

Το παραπάνω σχόλιό του ήταν «καρφί» προς τον Τζόνσον, ο οποίος έχει γράψει μια βιογραφία του Βρετανού ηγέτη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Ο δεύτερος γύρος των ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος θα γίνει την προσεχή Τρίτη.

Πάντως η βουλευτής των Συντηρητικών, Πρίτι Πατέλ, υπερασπίστηκε τον Μπόρις Τζόνσον λέγοντας πως «θα δούμε τί θα συμβεί τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι είναι απίστευτα άδικο. Είδαμε το ξεκίνημα του Μπόρις πριν από λίγες ημέρες. Μίλησε πολύ ξεκάθαρα σχετικά… με το πού στέκεται στο θέμα του Brexit, πώς θα υλοποιήσει το Brexit» σημείωσε η πολιτικός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ανατολική Κίνα – Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες
Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη αυξήσει το επίπεδο προειδοποίησης για καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών
People wade through a flooded street after Typhoon Dolphin brought heavy rain to Shanghai, China, August 10, 2026. REUTERS/Go Nakamura
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «σαν παρτίδα σκάκι» – «Είμαστε επαγγελματίες παίκτες», απαντά η Τεχεράνη
Η ιρανική διπλωματία διαμηνύει ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών
Ντόναλντ Τραμπ
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ