Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καρατομούν τον επικεφαλής του Στόλου μετά τις τραγωδίες

Καρατομούν τον επικεφαλής του Στόλου μετά τις τραγωδίες

Δυο τραγωδίες μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες δεν μπορούν εύκολα να “συγχωρεθούν”. Μετά τη νέα σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με άλλο πλοίο, ήρθε η ώρα να “καρατομηθεί” ο επικεφαλής του Στόλου!

Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η απόφαση του Ναυτικού των ΗΠΑ να απαλλάξει τον διοικητή του 7ου Στόλου από τα καθήκοντά του. Την επικείμενη “απόλυση” έκανε γνωστή επίσημη πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας φυσικά, μιλώντας στο Reuters.

“Ήταν αναγκαία μια γρήγορη αλλαγή ηγεσίας”, είπε. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τις δυο ναυτικές τραγωδίες με τους 17 νεκρούς.

Τον περασμένο Ιούνιο το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας με εμπορικό πλοίο και επτά ναύτες σκοτώθηκαν.

Πριν από μερικά 24ωρα ήρθε ακόμη ένα δυστύχημα, αυτή τη φορά του αντιτορπιλικού USS John S. McCain, που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και 10 ναύτες σκοτώθηκαν!

Υπάρχουν άλλα δυο περιστατικά, στα οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Το Ναυτικό αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την πρόθεσή του να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αντιναύαρχο Τζόσεφ Οκόιν, είδηση που πρώτη δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Οκόιν, διοικητής του Εβδόμου Στόλου των ΗΠΑ με βάση την Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, θα απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του σήμρα λόγω τεσσάρων συγκρούσεων πολεμικών πλοίων από τον Ιανουάριο, δύο από τις οποίες είχαν νεκρούς, ανέφεραν δύο αξιωματικοί, σύμφωνα με την WSJ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις