Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καρέ καρέ το λουτρό αίματος στο χρηματιστήριο του Πακιστάν – Αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Καρέ καρέ το λουτρό αίματος στο χρηματιστήριο του Πακιστάν – Αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Video ντοκουμέντο έχει καταγράψει τη στιγμή που οι τέσσερις ένοπλοι εισβάλουν στο χρηματιστήριο του Πακιστάν. Έξι άμαχοι νεκροί, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας οι δράστες, μέλη αυτονομιστικής οργάνωσης της γειτονικής επαρχίας του Μπαλουτσιστάν. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εικόνες τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (29.06.2020) στο Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν. Ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο του Χρηματιστηρίου, όπου στεγάζονται επίσης ιδιωτικές τράπεζες, και άνοιξαν πυρ κατά πάντων.

Η στιγμή που εισβάλουν στο κτίριο και ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με δυνάμεις ασφαλείας έχει καταγραφεί σε ένα video ντοκουμέντο.

Ο απολογισμός τραγικός: τουλάχιστον έξι νεκροί, εκ των οποίων πέντε πολίτες κι ένας αστυνομικός. Νεκροί είναι και οι τέσσερις δράστες, που έφτασαν στο σημείο με ένα γκρι Corolla, βαρύτατα οπλισμένοι και με μια τσάντα με εκρηκτικά μαζί τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

“Τέσσερις φρουροί και ένας άμαχος σκοτώθηκαν, όπως και ένας αστυνομικός, από τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες και όπλα κατά του Χρηματιστηρίου του Καράτσι”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Από την πλευρά του, το ίδρυμα Έντχι, η βασική οργάνωση διασωστών στο Καράτσι, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 7 και ότι υπάρχουν επίσης 7 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπεύθυνό της Φάισαλ Έντχι.

Οι δράστες της επίθεσης στο Χρηματιστήριο του Πακιστάν ήταν μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης της γειτονικής επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη. Όλοι τους έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Members of the Crime Scene Unit of Karachi Police prepare to survey the site of an attack at the Pakistan Stock Exchange entrance in Karachi June 29, 2020. REUTERS/Akhtar Soomro

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και όπλα στο κτίριο του Χρηματιστηρίου, το οποίο βρίσκεται σε ζώνη υψίστης ασφαλείας και στεγάζει επίσης τα κεντρικά γραφεία πολλών ιδιωτικών τραπεζών, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Καράτσι Γουλάμ Νάμπι Μέμον. “Οι τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, είχαν έρθει με ένα ασημί αυτοκίνητο Corolla”, δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Οι ένοπλοι έριξαν αρχικά μια χειροβομβίδα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ σε φυλάκιο της ασφάλειας έξω από το κτίριο. Οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή απάντησαν στα πυρά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις