Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Καρφιά” Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου – “Όταν μαζεύονται οι Σοσιαλιστές σπάνια προκύπτει κάτι έξυπνο”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Η λιτότητα για εμένα, είναι η αναγκαία λήψη μέτρων, ώστε να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ κληθείς να σχολιάσει τη Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο Ολλανδός σημείωσε ακόμα πως η “χρήση της λέξης λιτότητα έχει πολιτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό” αλλά και πως “οι περισσότερες χώρες έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς προς αυτόν τον σκοπό και πως για την Ελλάδα απομένει ακόμα δουλειά να γίνει”. Ο προέδρος του Eurogroup ανέφερε ακόμα πως “η Ελλάδα λαμβάνει στήριξη, τόσο μέσω των δανείων του ESM, όσο και της παροχής τεχνογνωσίας” και πως “δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι φτάσαμε στο τέλος. Η επίτευξη βιώσιμων οικονομικών δεν είναι ένα προσωρινό έργο, αλλά μακροπρόθεσμο ζήτημα.”

Ο… κυνικός Σόιμπλε

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φαίνεται να τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για την σοσιαλδημοκρατία, κάτι που έκανε σαφές και στη δήλωσή του σχετικά με τη Σύνοδο των χωρών του Νότου.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη Σύνοδο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απάντησε «όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε