Κόσμος

Κάρολα Ράκετε: Θα πήγαινα και πάλι να σώσω ζωές στη Μεσόγειο

Η Κάρολα Ράκετε, η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο που συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές, συγκλονίζει και πάλι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η καπετάνιος Κάρολα Ράκετε, πλοίαρχος του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα πήγαινε ξανά να σώσει ζωές, εάν ήταν απαραίτητο.

«Εάν δεν υπήρχε άλλος καπετάνιος, εάν δεν υπήρχε κανένας εκεί, τότε οπωσδήποτε (θα πήγαινα)» υπογράμμισε η Ρακέτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο το βράδυ της Τετάρτης.

Η Κάρολα Ράκετε έγινε ευρέως γνωστή, αφού μετέφερε 40 μετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα την 29η Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις εντολές να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους άνω των 16.000 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπη και με ποινική δίωξη.

Η Κάρολα Ρακέτε είπε, στη συνέντευξη στο γερμανικό talk show “Dunja Hayali” πως ανησυχεί καθώς το Sea-Watch 3 και άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων παραμένουν δεμένα σε ιταλικά λιμάνια και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Μεσόγειο, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να πνίγονται.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα πλοία στη ζώνη έρευνας και διάσωσης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όσο λιγότερα πλοία επιχειρούν τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα συνεχίζουν να πεθαίνουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ