Κόσμος

Κασόγκι: Το ύποπτο τηλεφώνημα μια μέρα την φρικτή δολοφονία!

Μια μέρα πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονηθεί άγρια, έγινε ένα τηλεφώνημα που έχει μπει στο "μικροσκόπιο" των Αρχών.

Έρευνες έκανε η τουρκική αστυνομία σε μια έπαυλη, σε απομακρυσμένη περιοχή στην παράκτια περιοχή νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η “ύποπτη” τηλεφωνική επικοινωνία μια μέρα πριν τη δολοφονία Κασόγκι

Οι αρχές εκτιμούν ότι ένας από τους Σαουδάραβες πράκτορες, που φέρεται να εμπλέκεται στο φόνο, ο Μανσούρ Οτμάν Αμπαχουσαϊν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της έπαυλης την 1η Οκτωβρίου, μια μέρα πριν τη δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής του εισαγγελέα του γραφείου της Κωνσταντινούπολης.

[read4more]

«Πιστεύεται ότι αυτή η συζήτηση αφορούσε την εξαφάνιση της σορού του Κασόγκι μετά τον διαμελισμό του», σύμφωνα με την πηγή. Παράλληλα σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν σήμερα ανασκαφές στην περιοχή.

Ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει μπει στο μικροσκόπιο για την υπόθεση Κασόγκι, είναι ο Σαουδάραβας υπήκοος, ο Μοχάμεντ Αχμεντ Αλφαοζάν, με κωδικό όνομα «Γκοζάν», σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Αλφαοζάν αγόρασε την έπαυλη, που βρίσκεται κοντά στη Γιάλοβα στην Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου πριν από τρία χρόνια.

«Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στην Τουρκία όταν έγινε το τηλεφώνημα και δεν έχει εμφανιστεί εκεί για περίπου δύο μήνες», ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με drones, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με το Anadolu έκαναν έρευνες στον κήπο της βίλας και στην κοντινή δασική έκταση, ψάχνοντας στοιχεία για την υπόθεση Κασόγκι.

Αξιωματούχοι τόνισαν στο πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι ενδέχεται να πέταξαν τα λείψανά του σε μια αγροτική τοποθεσία κοντά στη Γιάλοβα, περίπου 90χλμ νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 31