Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα η Ευρωπαϊκή Ένωση
photo Reuters

Να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζει πρωτοβουλίες.

Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, θα υπάρξουν επαφές με όλες της πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση στη Βενεζουέλα.

“Θα πρέπει να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα”, δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς την ίδια ώρα που ο Χουάν Γκουαϊδό συζητάει σήμερα στην Μπογοτά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τους συμμάχους τους της Ομάδας της Λίμας μέτρα για να αναγκαστεί ο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Στο μεταξύ η Γερμανία τάσσεται υπέρ των κυρώσεων στον πρόεδρο στη Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου. “Τασσόμαστε υπέρ της επιβολής κυρώσεων με στόχο τον Μαδούρο και το άμεσο περιβάλλον του και υπέρ του να μην χειροτερεύουν οι ζωές των πολιτών στην Βενεζουέλα”, είπε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ.

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα, επιχείρησαν επανειλημμένα κατά την χθεσινή ημέρα να διασχίσουν τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και την Βραζιλία. Εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις