Κόσμος

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η συντριπτική πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών αντιτίθενται στην προοπτική των πρόωρων εκλογών και, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Ipsos Strategic Marketing", η αίσθηση των περισσότερων είναι πως η κυβέρνηση, ύστερα από έναν ανασχηματισμό, θα λειτουργεί καλύτερα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων “Beta”, δείχνει συγκεκριμένα ότι τα 3/4 του πληθυσμού ή άλλως ποσοστό περίπου 79% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να υπάρξει ένας ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα από ό,τι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Επίσης, το 84% των πολιτών δηλώνει ενήμερο για την απόφαση αποχώρησης του κόμματος Ενωμένων Περιφερειών Σερβίας (URS) και του επικεφαλής του Μλάτζαν Ντίνκιτς από την κυβέρνηση. Εξ αυτών, το 53% θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή είναι καλή για τη Σερβία, ενώ το 28% δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Επίσης, το 61% του συνόλου των ερωτηθέντων αναμένει καλύτερες επιδόσεις από την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του URS.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που θεωρούν πως η κυβέρνηση θα εργάζεται καλύτερα έπειτα από τον ανασχηματισμό είναι νέοι, με το 70% αυτών να ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Τη διαδικασία του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, παρακολουθεί το 60% του πληθυσμού – εξ αυτών το 15% πολύ προσεκτικά (κυρίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σερβία: Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Κανείς δεν χάνεται! Ο Στρος Καν γίνεται σύμβουλος στη σερβική κυβέρνηση

Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο Ντάσιτς

“Στις 31 Ιανουαρίου ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματέυσεις για τη Σερβία”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία: 9 νεκροί σε Κίεβο και Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις – Στις φλόγες η Λαύρα των Σπηλαίων
Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ουκρανίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ορθόδοξη Εκκλησία
Επίθεση στη Λαύρα των Σπηλαίων
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree