Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταλονία – Δημοψήφισμα: Ραχόι εκτός τόπου! “Δεν έγινε δημοψήφισμα”!

Καταλονία δημοψήφισμα Ραχόι

Απαξιωτικός, αμετανόητος και διχαστικός ο Μαριάνο Ραχόι, λίγες στιγμές μετά το αιματοβαμμένο δημοψήφισμα στην Καταλονία. Προκάλεσε ακόμη περισσότερο και δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη για την ωμή βία.

Ο Μαριάνο Ραχόι “αποφάσισε” ότι δεν έγινε σήμερα (01.10.2017) δημοψήφισμα στην Καταλονία για την ανεξαρτησία της περιοχής. Ότι τα άγρια επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 760 άνθρωποι ήταν απλά “σεβασμός στη Δημοκρατία”.

Λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Καταλονία, ο Ισπανός πρωθυπουργός βγήκε να κάνει δηλώσεις. Ήταν η μια και μοναδική δημόσια εμφάνισή του σήμερα, ημέρα του δημοψηφίσματος.

Τους ξεγέλασαν!

Επέμεινε ότι ο δημοψήφισμα ήταν παράνομο. Ο λαός της Καταλονίας ξεγελάστηκε για να πάρει μέρος σε μια απαγορευμένη ψηφοφορία. Το δημοψήφισμα ήταν ένα στρατήγημα της περιφερειακής κυβέρνησης εναντίον της νομιμότητας και της δημοκρατικής αρμονίας, είπε. «Ένας «δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

Ευχαριστώ για το… ξύλο

Ο Ραχόι ευχαρίστησε (!) τις δυνάμεις ασφαλείας που «επέβαλαν τον νόμο και έκαναν τη δουλειά τους». Υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου επικράτησε στην Καταλονία.

«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα.

«Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο συντηρητικός ηγέτης. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου (…) στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι είχε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ. Είναι άγνωστο τι είπαν.

Και αφού δεν ζήτησε συγγνώμη για την ωμή βία, “θυμήθηκε” να ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να καθίσουν και να συζητήσουν το μέλλον της χώρας μετά το δημοψήφισμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις