Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Καταλονία: Καταφτάνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τις εκλογές της Κυριακής!

Καταλονία: Καταφτάνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τις εκλογές της Κυριακής!
Reuters

Επιπλέον δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας θα σταλούν στην Καταλονία ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα την Κυριακή (10.11.2019).

Ο λόγος είναι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Καταλονία δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε την Τετάρτη (06.11.2019) ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Οι ισπανικές αρχές προετοιμάζονται για διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής, οι οποίες ενδέχεται να είναι βίαιες, όπως είχαν δηλώσει πηγές από την κυβέρνηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταλονία: Κάλπες εν μέσω αναβρασμού

“Όπως είναι λογικό, έχουμε αναπτύξει σημαντικό αριθμό δυνάμεων ασφαλείας για να διασφαλίσουμε την κανονικότητα σε μία ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές οι πολίτες και η ψήφος τους”, δήλωσε ο Σάντσεθ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RNE.

Εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας στη Βαρκελώνη επεσήμανε ότι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έχουν αναπτυχθεί στην Καταλονία προκειμένου “να προσφέρουν ενισχύσεις στην περίπτωση ταραχών, όπως η παρεμπόδιση εισόδου στα εκλογικά κέντρα”, όμως, πρόσθεσε ότι η τοπική αστυνομία θα έχει τον κύριο λόγο την ημέρα εκείνη και η εθνική αστυνομία θα επέμβει μόνο αν της ζητηθεί.

Το ζήτημα της αυτονομίας της Καταλονίας φαίνεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, με τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ να εξακολουθούν να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις αλλά να χάνουν μονάδες, και τα ακροδεξιά κόμματα, που έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν σκληρή στάση στο θέμα, να βλέπουν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται.

Το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διχάζει και τους κατοίκους της περιοχής, με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούλιο να δείχνει ότι το 44% των ερωτηθέντων στηρίζει την ανεξαρτησία και το 48,3% να τάσσεται κατά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις