Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταλονία: Ο 90χρονος που αψήφησε τον Ραχόι, το ξύλο και τα δακρυγόνα [pics]

Καταλονία

Φόρεσε το καπελάκι του, πήρε το μπαστουνάκι του κι έφυγε για το εκλογικό κέντρο. Ένας 90χρονος έγινε σύμβολο για την Καταλονία και το δημοψήφισμά της.

Το δημοψήφισμα στην Καταλονία βάφτηκε με αίμα. Αλλά ο 90χρονος Toni Flotats δεν το σκέφτηκε λεπτό. Πήγε να ψηφίσει.

Είναι 90 ετών. Είναι ο άνθρωπος που αψήφησε τον Ραχόι, τους αστυνομικούς, τους εθνοφρουρούς. Αψήφησε τα επεισόδια, τις σφαίρες καουτσούκ, τη βία, την τρομοκρατία. Και πήρε να ρίξει την ψήφο του στο δημοψήφισμα για το μέλλον της Καταλονίας.

Κανείς δεν νοιάζεται αν ψήφισε υπέρ της απόσχισης ή κατά. Η δύναμη ψυχής να σηκωθεί από τον καναπέ του στα 90 του χρόνια για να πει στο δικό του basta στη βία, είναι το θέμα.

Ο φακός του Reuters κατέγραψε στις συγκλονιστικές στιγμές. Ο 90χρονος Toni Flotats μένει στη Βαρκελώνη. Την Κυριακή πήρε το μπαστουνάκι του, φόρεσε το καπελάκι του και πήγε να ψηφίσει.

Λυγμοί για την Καταλονία

Όταν έφτασε στο εκλογικό κέντρο, κάθισε σε μια καρέκλα. Μια γυναίκα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, έγειρε την κάλπη προς το μέρος του. Μόλις έριξε την ψήφο του, ξέσπασε σε λυγμούς.

Καταλονία

Όταν βγήκε από το εκλογικό κέντρο, γνώρισε την αποθέωση. Μόνο υπόκλιση του αξίζει!

Ο Toni Flotats δεν ήταν ο μοναδικός ηλικιωμένος που θέλησε να πάρει μέρος στο δημοψήφισμα. Η φωτογραφία ενός άλλου ηλικιωμένου άνδρα να ξεσπά σε λυγμούς κάνει επίσης το γύρο του κόσμου.

Όπως και οι εικόνες ηλικιωμένων που δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο ο 90χρονος. Που δέχτηκαν κλωτσιές, γκλοπιές, δακρυγόνα. Που μάτωσαν για να ρίξουν την ψήφο τους. Που δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς και εθνοφρουρούς. Κι εκείνοι είναι τα πρόσωπα της Καταλωνίας. Δυστυχώς, τα ματωμένα (της) πρόσωπα.

https://www.youtube.com/watch?v=40Fy-GSS7rA

https://www.youtube.com/watch?v=2w3KeAuOQxI

https://www.youtube.com/watch?v=NlURc81gBcw

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις