Κόσμος

Κατάρ: “Η εναλλακτική λύση που έχει το Κατάρ δεν είναι η κλιμάκωση της κρίσης”

Ο υπουργός Επικρατείας και Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Ανουάρ Γκαργκάς, δήλωσε σήμερα, σχετικά με το τελεσίγραφο των όρων που οι αραβικές χώρες απηύθυναν στο Κατάρ, ότι “η εναλλακτική λύση δεν είναι η κλιμάκωση της κρίσης, αλλά οι διαφορετικοί δρόμοι που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές.”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ντόχα από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι όροι που της έχουν τεθεί δεν είναι λογικοί για την ανάληψη δράσης από μέρους της.

Την λίστα με τους όρους υπογράφουν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, αλλά και τα ΗΑΕ, που μεταξύ άλλων ζητούν τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου “Al Jazeera”, την διακοπή των σχέσεων με το Ιράν, αλλά και τον τερματισμό λειτουργίας της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ. Επίσης, ζητούν την καταβολή αποζημίωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο επικεφαλής της CIA ταξίδεψε στη Μόσχα αλλά δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν, λέει το Κρεμλίνο - «Έγιναν επαφές μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας»
Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το λόγο της επίσκεψης του Ράτκλιφ αλλά διατυπώθηκαν πολλές εικασίες ότι μπορεί να ήθελε να προειδοποιήσει τη Ρωσία εναντίον περαιτέρω κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία
τζον ρατκλιφ
Η Ντόλι Πάρτον πέρα από τον μύθο: Βιβλία, υποτροφίες, δωρεές και το εμβόλιο του κορονοϊού – Η τεράστια κληρονομιά μιας γυναίκας που έδωσε πίσω όσα κέρδισε
Η θρυλική τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή στα 80 της, έπειτα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο - Διέθεσε εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, την υγεία, τις φυσικές καταστροφές
Ντόλι Πάρτον