Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κατάρ – κορονοϊός: Αναστέλλονται οι άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Κατάρ – κορονοϊός: Αναστέλλονται οι άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Τις άδειες όλου του ιατρικού και διοικητικού του προσωπικού που εργάζεται σε μονάδες κορονοϊού ανέστειλε ο βασικός κρατικός νοσοκομειακός όμιλος του Κατάρ, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται στις χώρες του Κόλπου.

Το Κατάρ, όπως και άλλα αραβικά κράτη της περιοχής αυτής, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βιώνει μια σημαντική έξαρση της επιδημίας, με τους αριθμούς των ημερήσιων κρουσμάτων να είναι οι υψηλότεροι των τελευταίων μηνών.

«Λόγω της πρόσφατης αύξησης στον αριθμό των μολυσμένων με Covid-19 στο Κατάρ… ελήφθη η δύσκολη απόφαση να ανασταλούν όλα τα αιτήματα άδειας που είχαν εγκριθεί για το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται σε μονάδες που ασχολούνται με την Covid-19», ανακοίνωσε η Hamad Medical Corporation σε εσωτερικό έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δημόσιος οργανισμός, που περιλαμβάνει 12 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε ότι η απόφαση τίθεται σε ισχύ «άμεσα και μέχρι νεοτέρας».

Το πλούσιο εμιράτο, που ετοιμάζεται επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, αναμένεται ότι θα υποδεχθεί πάνω από ένα εκατ. ξένους επισκέπτες.

Χθες, το Κατάρ ανακοίνωσε 343 νέα κρούσματα κορονοϊού, έναν αριθμό σχετικά χαμηλό αλλά διπλάσιο των μολύνσεων που καταγράφονταν στις αρχές του μήνα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάιο στη χώρα που έχει καταγράψει συνολικά 248.000 μολύνσεις και 616 θανάτους.

Αλλού στον Κόλπο, ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί κατά 25 φορές σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 1.732 κρούσματα χθες, στη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο.

Το Ντουμπάι, ένα από τα επτά εμιράτα που αποτελούν το κράτος αυτό του Κόλπου, έγινε κόμβος του παγκόσμιου τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της διεθνούς έκθεσης τον Οκτώβριο.

Οι διοργανωτές της Expo 2020, που αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της υγειονομικής κρίσης, ανακοίνωσαν ότι ορισμένοι χώροι μπορεί να «κλείσουν προσωρινά για επισταμένο καθαρισμό και απολύμανση» ως απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της. Πάντως οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη Νέα Χρονιά δεν έχουν ματαιωθεί από τις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις