Κόσμος

Καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν τους δρόμους της Μόσχας – Κατάρρευση στέγης στην κάμερα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Δευτέρα τη Μόσχα, ξεριζώνοντας δέντρα, πλημμυρίζοντας δρόμους και βάζοντας τέλος σε μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Από τις σφοδρές ριπές ανέμων ξεκόλλησε μια στέγη, η οποία κατέληξε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε δρόμο, κοντά στο κέντρο της πόλης, όπως δείχνουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δίκτυο του μετρό ανέστειλε δρομολόγια, λόγω των πλημμυρών. Το κεντρικό κτίριο του κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ένας ουρανοξύστης, δεν ήταν ορατό από τον δρόμο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Οι κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα περίχωρα της πόλης. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο υδράργυρος στη ρωσική πρωτεύουσα ανέβηκε σε επίπεδο ρεκόρ των τελευταίων 120 ετών, στους 34,8 βαθμούς Κελσίου, σε ένα κύμα ζέστης που σάρωσε τη δυτική Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ciao Kate»: Ντελίριο για την Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία – Ανθοδέσμες και πανό στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά από 3 χρόνια
Η ατμόσφαιρα στο Ρέτζιο Εμίλια θυμίζει κλασική βασιλική περιοδεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεκάδες δημοσιογράφους και ενθουσιώδη πλήθη να περιμένουν την άφιξή της - Φωτογραφίες και βίντεο
Πανό για την Κέιτ Μίντλετον
Κυπριακό: Ανοικτό το ενδεχόμενο σχεδίου πριν κλείσει το 2026 – «Το κλειδί είναι στην Τουρκία» λέει ο Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει «πράσινο φως» για ουσιαστικές συζητήσεις, με φόντο τις επαφές Γκουτέρες – Ερντογάν και τη νέα άτυπη πολυμερή διάσκεψη
Νίκος Χριστοδουλίδης