Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ – Προβάδισμα 14 μονάδων στον Μπάιντεν

Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ – Προβάδισμα 14 μονάδων στον Μπάιντεν
photo Reuters

Προβάδισμα 14 μονάδες καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση από τους New York Times και το Siena College.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση ο Τζο Μπάιντεν φτάνει σε ποσοστό το 50% με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται πολύ πίσω με 36%, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των γυναικών, των νέων ηλικίας 18-34 ετών και των μειονοτήτων, ιδίως των μαύρων και των ισπανόφωνων Αμερικανών.

Επίσης o Τζο Μπάιντεν κερδίζει έδαφος έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, των λευκών και των ηλικιωμένων, οι οποίοι βοήθησαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να κερδίσει τις εκλογές του 2016.

Click4more: Δημοσκόπηση – χαστούκι για Τραμπ – Στο χαμηλότερο επίπεδο η δημοτικότητά του λόγω κορονοϊού

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει χάσει μεγάλο μέρος της στήριξης που είχε από το εκλογικό σώμα του, το οποίο του καταλογίζει ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, την οικονομική κρίση και την απάντησή του μπροστά στις διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία, που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως διατηρεί το προβάδισμα ανάμεσα στους λευκούς ψηφοφόρους χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου.

Πάντως οι New York Times επισημαίνουν πως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή καθώς και το 2016 η Χίλαρι Κλίντον είχε το προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις πανεθνικές δημοσκοπήσεις, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να νικήσει τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις