Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους: Διαμαρτυρία Πούτιν σε Νετανιάχου ότι το Ισραήλ παραβιάζει τις συμφωνίες για τη Συρία

Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους: Διαμαρτυρία Πούτιν σε Νετανιάχου ότι το Ισραήλ παραβιάζει τις συμφωνίες για τη Συρία
φωτογραφία: Twitter

Άναψαν οι τηλεφωνικές γραμμές Πούτιν – Νετανιάχου μετά και την πρωινή κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους ανοιχτά των ακτών της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντάς του ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Συρίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συριακά αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στην συριακή ακτή, επειδή δεν τηρήθηκαν οι ρωσο – ισραηλινές συμφωνίες για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών.

Παράλληλα ζήτησε από την ισραηλινή πλευρά την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων στο μέλλον.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει το στρατιωτικό της προσωπικό στη Συρία.

Αξιωματούχοι του υπουργείου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή πρεσβευτή του Ισραήλ στον Μόσχα, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 15 επιβαίνοντες στρατιωτικοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις