Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταζητείται Αμερικανός για δολοφονίες στον Καναδά και το Τέξας! video

Καταζητείται Αμερικανός για δολοφονίες στον Καναδά και το Τέξας! video

Ένας Αμερικανός φυγόδικος για ανθρωποκτονία στο Τέξας καταζητείται και για τη δολοφονία ενός νεαρού Αυστραλού και της φίλης του στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά.

Το βράδυ της Δευτέρας (22.7.2019) η αστυνομία του Καναδά (GRC) απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση να προσέλθουν για να καταθέσουν. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα που θεάθηκε την προηγουμένη της δολοφονίας να συζητά με τον 23χρονο Λούκας Φάουλερ, τον γιο ενός αστυνομικού διευθυντή στην Αυστραλία.

Ο Φάουλερ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με τη φίλη του, Τσάινα Ντιζ, πριν από περίπου μία εβδομάδα, ενώ έκαναν τουρισμό στον Καναδά.

Τα χαρακτηριστικά που φέρει ο άνδρας στο σκίτσο παραπέμπουν στον Ντέρεκ Γουίσεναντ, έναν Αμερικανό που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ως ύποπτος για άλλη δολοφονία, στο Τέξας.

Τέξας – Καναδάς: Wanted serial killer

Η φωτογραφία του Γουίσεναντ είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουνίου και τότε η καναδική αστυνομία ανέφερε ότι πιθανότατα είχε περάσει τα σύνορα στην περιοχή της Μανιτόμπα, μιας επαρχίας που συνορεύει με τη Βόρεια Ντακότα και τη Μινεσότα.

Ο Φάουλερ και η Ντιζ βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στο πλάι ενός δρόμου στη Βρετανική Κολομβία, στον δυτικό Καναδά, κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα.

Παρουσιάζοντας το σκίτσο, η ομοσπονδιακή αστυνομία επέμεινε ότι “δεν πρόκειται για κάποιον ύποπτο” αλλά απλώς για “ένα πρόσωπο με το οποίο θέλουν να μιλήσουν” οι αστυνομικοί, επειδή είχε συναντηθεί με τον νεαρό Αυστραλό κάποιες ώρες πριν από τον θάνατό του.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αυστραλία και τον Καναδά, ιδίως αφότου η καναδική αστυνομία παραδέχτηκε ότι οι φόνοι ενδέχεται να συνδέονται με τον θάνατο ενός άλλου άνδρα και με την εξαφάνιση δύο νεαρών Καναδών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις