Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατέγραψε σε video τον Γουάινστιν λίγο πριν τη βιάσει

Κατέγραψε σε video τον Γουάινστιν λίγο πριν τη βιάσει
Φωτογραφία Sky News

Μια από τις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό είχε καταγράψει σε video συνάντηση στα γραφεία του άλλοτε κραταιού άνδρα του Χόλιγουντ στη Νέα Υόρκη. Η 28χρονη Μελίσσα Τόμσον περιέγραψε στο Sky News τα όσα έζησε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο video βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό έχει καταγραφεί η απρεπής συμπεριφορά του Γουάινστιν, που αγγίζει, αγκαλιάζει και κάνει σεξουαλικά σχόλια στην 28χρονη, ενώ εκείνη προσπαθεί να του παρουσιάσει την υπηρεσία video της εταιρίας της.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν η Μελίσσα Τόμσον επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρίας του Γουάινστιν στη Νέα Υόρκη. Αποφάσισε να καταγράψει τη συνάντηση. Λίγες ώρες μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Γουάινστιν βίασε την 28χρονη σε δωμάτιο κοντινού ξενοδοχείου. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα, με τον δικηγόρο του να κατηγορεί την Τόμσον πως έδωσε το video στο Sky News για να κερδίσει λεφτά.

Η συνάντηση

Η Μελίσα Τόμσον περιέγραψε στο Sky News πως όταν έφτασε στα γραφεία της εταιρίας στη Νέα Υόρκη περίμενε να συναντήσει την ομάδα μάρκετινγκ. Αντίθετα, όπως φαίνεται στο video, ο Γουάινστιν φτάνει μόνος του στη συνάντηση, λέει σε συνεργάτη του πως δεν θέλει να τον ενοχλήσουν, κλείνει την πόρτα και την κλειδώνει. Εκείνη προσπαθεί να τον χαιρετίσει δια χειραψίας, αλλά εκείνος επιλέγει να τη χαϊδέψει στην πλάτη.

Όταν δε κάθεται για να ξεκινήσει η συνάντηση, η πρώτη του ατάκα προς την 28χρονη είναι «μπορώ να σε φλερτάρω;». «Χμ, θα δούμε, λίγο ίσως» απαντά εκείνη. Ο Γουάινστιν δείχνει εντυπωσιασμένος από το προϊόν που του παρουσίασε η Τόμσον.

Η 28χρονη, στη συνέντευξή της στο Sky News, λέει πως βλέποντας αργότερα το video κατάλαβε ότι ο Γουάινστιν έπαιζε μαζί της το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Και προσπαθούσε να καταλάβει τα όριά της. Η Τόμσον, όπως φαίνεται στο video, απαντά σε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή και κάποιες στιγμές ακουμπά τον ώμο ή το χέρι του Γουάινστιν.

Καθώς συζητούν για το προϊόν που του παρουσιάζει, η 28χρονη του λέει: «τα δεδομένα είναι καυτά, σωστά;». Και ο Γουάινστιν δεν χάνει την ευκαιρία να της απαντήσει: «Είναι καυτά. Εσύ είσαι καυτή». Σε εκείνο το σημείο (σ.σ. δεν το πιάνει η κάμερα) η Τόμσον περιέγραψε στο Sky News πως ο Γουάινστιν άπλωσε το χέρι του και άρχισε να της χαϊδεύει τα πόδια κάτω από το φόρεμά της.

«Άσε με να έχω ένα μέρος σου. Δώσ’ το μου. Είναι ΟΚ, θα ήθελες να το κάνουμε λίγο περισσότερο;» τη ρωτά. «Είναι λίγο ψηλά αυτό» του απάντησε, εννοώντας πως τα χέρια του είχαν φτάσει σε απαγορευτικό σημείο. Όταν ρωτήθηκε από το Sky News αν θεωρεί πως με τη στάση της τον ενθάρρυνε, η Τόμσον απάντησε: «Δεν νομίζω ότι τον ενθάρρυνα. Ήταν ένας συνδυασμός αυτοπεποίθησης και αφέλειας που με οδήγησε σε αυτό που βλέπουμε τώρα, κοιτώντας πίσω».

Όπως είπε, δεν ήθελε να καταστρέψει τη συνάντηση. Είχε εργαστεί στη Wall Street, σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. «Πίστευα πως μπορούσα να το χειριστώ, δεν είχα γνωρίσει ποτέ κάποιον που δεν μπορούσα να χειριστώ. Μέχρι τον Χάρβεϊ Γουάινστιν» είπε.

https://youtu.be/JdjErpMocug

Το ραντεβού στο ξενοδοχείο

Στο τέλος της συνάντησης, ο Γουάινστιν την κάλεσε στο ξενοδοχείο Tribeca Grand Hotel, δίνοντάς της ραντεβού στο εστιατόριο του λόμπι. Η Τόμσον πίστεψε ότι η συνάντηση ήταν για να “κλείσει” η συμφωνία. «Δεν ήταν μια πρόσκληση να πάω στο δωμάτιό του, ήταν για να πάω στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, λίγα τετράγωνα μακριά από το γραφείο κι ένιωσα πιο ασφαλής από το να είμαι μόνη στο γραφείο μαζί του».

Όταν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο, ο Γουάινστιν του ζήτησε να τον ακολουθήσει. Πίστεψε ότι πήγαιναν σε κάποια αίθουσα συσκέψεων. Αλλά ήταν το δωμάτιό του. Κι εκεί έζησε τον εφιάλτη του βιασμού.

Περιγράφει πως όταν προσπαθούσε να τον αποφύγει, εκείνος κινούνταν έτσι ώστε να της κλείνει το δρόμο. Ένιωσε εγκλωβισμένη, είπε, δεν μπορούσε να πάει πουθενά. «Με στρίμωξε ξανά και ξανά».

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το video, επιτέθηκε στην Μελίσσα Τόμσον. Κατά την άποψή του, το video δείχνει πως δεν υπάρχει βία αλλά φλερτ και από τις δυο πλευρές. Κατηγόρησε δε την 28χρονη πως έφτιαξε το video για να υποστηρίξει τη μήνυση που έχει καταθέσει, διεκδικώντας λεφτά.

Πηγή: Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις