Κόσμος

Κατέρρευσε ισλαμικό σχολείο στην Ινδονησία: 3 νεκροί, αναζητούν στα συντρίμμια 38 αγνοούμενους – Δείτε βίντεο

Το κτίριο κατέρρευσε μετά από εργασίες για την κατασκευή του 4ου ορόφου - Οι γονείς αναζητούν τα ονόματα των παιδιών του στις λίστες με τους επιζώντες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάχη με τον χρόνο, δίνουν οι διασώστες στην Ινδονησία μετά την κατάρρευση ισλαμικού σχολείου (29.09.2025), κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν ακαριαία 3 άνθρωποι, πολλοί τραυματίστηκαν και 38 άνθρωποι αγνοούνται. Οι αρχές τους αναζητούν κάτω από τους γκρεμισμένους τοίχους.

Το ισλαμικό σχολείο Αλ Κοζίνι, βρίσκεται στην πόλη Σιντοάρτζο η οποία βρίσκεται σε απόσταση 780 χιλιομέτρων ανατολικά της Τζακάρτα στην Ινδονησία και φέρεται πως κατέρρευσε στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών. 99 άνθρωποι κατάφεραν να γλιτώσουν από τα συντρίμμια με τους 80 από αυτούς να μεταφέρονται με τραύματα στο νοσοκομείο.

«Αυτό το αιφνίδιο συμβάν προκάλεσε πτώση δομικών υλικών πάνω σε δεκάδες μαθητές και εργαζόμενους”, είπε ο Μοχάμεντ Σιάφι, επικεφαλής της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό, όπως έναν εκσκαφέα και ένα γερανό, για να μετακινήσουν τα ογκώδη συντρίμμια αν και είναι σίγουρο πως κάτω από τα συντρίμμια είναι εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Διασώστες
REUTERS/Stringer
Γυναίκα
REUTERS/Stringer

Πλάνα που μεταδόθηκαν από την τραγωδία, δείχνουν οικογένειες μαθητών συγκεντρωμένες μπροστά από ένα πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας τους δικούς τους ανάμεσα στην λίστα με τα ονόματα των επιζώντων.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανακοίνωσε ότι τα θεμέλια του κτιρίου δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν το βάρος της κατασκευής του τέταρτου ορόφου του.

Ο επιστάτης του οικοτροφείου Αμπντούς Σαλάμ Μουτζίμπ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara ότι οι κατασκευαστικές εργασίες στο κτίριο είχαν ολοκληρωθεί πριν από την προσευχή, αλλά είπε ότι τα θεμέλια δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν το οικοδόμημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One
Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές – Η ερωτική σχέση που άλλαξε το DNA του ανθρώπου
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν μερικά θραύσματα του DNA αυτού του εξαφανισμένου είδους, κληρονομημένα από την επιμειξία που υπήρξε μεταξύ των δύο ειδών
Primeval Caveman Wearing Animal Skin Holds Sharp Stone and Makes First Primitive Tool for Hunting Animal Prey, or to Handle Hides. Neanderthal Using Handax. Dawn of Human Civilization
Η Σελέστε Αμαρίγια και η εμμονή με τον Κιλιάν Εμπαπέ: Γιατί η γερουσιαστής της Παραγουάης δεν σταματά το ρατσιστικό παραλήρημα κατά του Γάλλου σταρ
Μία από τις πιο διχαστικές, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της Παραγουάης - Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν σάλο
Σελέστε Αμαρίγια 14