Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Κατέστρεψα τη ζωή μου» – Η εξομολόγηση μαθήτριας που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Μαθήτρια που μπήκε στο Ισλαμικό Κράτος

Η Linda Wenzel ήταν 15 ετών όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Η μαθήτρια από τη Γερμανία είχε ακολουθήσει τον σύντροφό της στο Ιράκ.

Η μαθήτρια από τη Σαξονία που είχε πιαστεί αιχμάλωτη στη Μοσούλη συναντήθηκε ξανά με τη μητέρα της. Είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στα 15 της χρόνια.

Φέρεται να εργάστηκε για ταξιαρχία που μαστίγωνε γυναίκες αν δεν φορούσαν τα σωστά ρούχα.

Στην πρώτη συνάντηση με τη μητέρα της από τότε που έφυγε από την Ευρώπη για τη Μέση Ανατολή, η Linda είπε ότι κατέστρεψε τη ζωή της με την ηλίθια ιδέα της να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα βρίσκεται σε φυλακή της Βαγδάτης και βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλακή ή εκτέλεση.

Η 48χρονη μητέρα της Katharina Wenzel πήγε στην πρωτεύουσα του Ιράκ μαζί με την άλλη κόρη της Miriam. Επισκέφθηκαν τη Linda που σήμερα είναι 17 ετών.

Η επανασύνδεση με τη μητέρα της

Το γερμανικό δημόσιο κανάλι Das Erste μετέδωσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη συνάντηση μητέρας και κόρης.

Η στιγμή της επανασύνδεσης φάνηκε αρχικά διστακτική. Κοιτάζονταν ασταμάτητα για πάνω από 5 δευτερόλεπτα πριν τελικά αγκαλιαστούν.

Η Linda είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της όταν είδε τη μητέρα της. “Δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτή η ηλίθια ιδέα να πάω στο Ισλαμικό Κράτος. Κατέστρεψα τη ζωή μου”.

Αρνήθηκε ότι αγωνίστηκε για το Ισλαμικό Κράτος. Μετά τον θάνατο του τζιχαντιστή συζύγου της, ενός Τσετσένου από την Αυστρία, έμενε σε διάφορα αρχηγεία γυναικών. Αλλά δεν είχε βγει από το σπίτι.

Στη συνάντησή τους, η Katharina έδωσε στην κόρη της ένα μικρό λούτρινο που έγραφε Christmas για να της θυμίζει καλύτερες στιγμές της στη Γερμανία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις