Κόσμος

Κατεχόμενα: Πέθανε ο πατέρας του Ερσίν Τατάρ

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από την ζωή ο πατέρας του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, Ρουστέμ Τατάρ.

Ο Ρουστέμ Τατάρ ήταν ευρέως γνωστός στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Ελεγκτική Υπηρεσία.

Παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 1963, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Συλλυπητήρια από Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας στον κο Τατάρ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του.

Οπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κος Τατάρ συμφώνησαν να έχουν συνάντηση στη Γενεύη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι