Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κάθι Μπέιτς: Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο κάποιου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες

Κάθι Μπέιτς: Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο κάποιου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες

Η Κάθι Μπέιτς «μετρά» σχεδόν 50 χρόνια στο κινηματογραφικό στερέωμα των ΗΠΑ. Μια από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες ηθοποιούς, που φέτος είναι υποψήφια για 4η φορά για Όσκαρ, μίλησε για το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Στο παρελθόν, είπε η Κάθι Μπέιτς, οι συναντήσεις ηθοποιών και παραγωγών σε δωμάτια ξενοδοχείων ήταν “συναινετικές”. Και τόνισε πως παρ’ όλο που τάσσεται στο πλευρό των γυναικών που δημοσιοποιούν τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης, “οι καιροί ήταν διαφορετικοί” όταν εκείνη ξεκίνησε την καριέρα της, τη δεκαετία του ‘70.

Σχολιάζοντας ανθρώπους όπως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δεκάδων γυναικών, η Κάθι Μπέιτς, μιλώντας στον Guardian. «Έχω μία εξομολόγηση να κάνω. Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός ατόμου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες και εκείνες τις ημέρες ήταν συναινετικό».

«Οι καιροί ήταν διαφορετικοί, αλλά υποστηρίζω πραγματικά τις γυναίκες που μιλούν τώρα και δεν είμαι χαρούμενη για τους άνδρες που κατηγορούνται ψευδώς – αλλά για όσους το αξίζουν τα αισθήματά μου είναι: προχωρήστε, πάνω τους» είπε.

Η Κάθι Μπέιτς είναι φέτος υποψήφια για το τέταρτο Όσκαρ της καριέρας της για την ερμηνεία της στη δραματική αστυνομική ταινία “Richard Jewell”, σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ.

Η Μπέιτς υποδύεται τη Μπόμπι, τη μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα, που ήταν φύλακας ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και ανακάλυψε ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις