Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κάτι τρέχει με τον Ερντογάν αλλά κανείς δεν ξέρει τι

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η συνεργασία με τον μέχρι πρότινος εχθρό

Είναι άρρωστος ή όχι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Ζωντανός, πάντως είναι σίγουρα.

Αν δεν αφορούσαν θέμα υγείας, τα όσα έγιναν χθες (03.11.2021) με τις φήμες για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν τουλάχιστον τραγελαφικά. Να κυκλοφορεί, άγνωστο πως ξεκίνησε (!) η φήμη πως ο πρόεδρος της Τουρκίας πέθανε και οι συνεργάτες του να «τρέχουν» να αποδείξουν ότι ζει.

Εδώ και καιρό ακόμα και διπλωμάτες λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ασθενής και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φτάσει στις εκλογές του 2023, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Παιδείας και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος.

Χρόνια τώρα, από καιρό σε καιρό, ακούγονται φήμες για την κακή υγεία του Ερντογάν, πως έχει καρκίνο, πως πεθαίνει. Τις τελευταίες μέρες τα βίντεο που τον δείχνουν είτε να τον… παίρνει ο ύπνος είτε να σέρνει τα πόδια του, εντείνουν τις φήμες για την υγεία του.

Αλλά το hashtag Erdogandead προκάλεσε χαμό στην Τουρκία και όχι μόνο. Ήρθε και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης να μεταφέρει μηνύματα ότι ο Ερντογάν είχε πάθει εγκεφαλικό, να κάνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Αφού πρώτα ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας ανέβασε βίντεο που δείχνει τον Ερνογάν να κατεβαίνει από μια λιμουζίνα και να περπατά (όχι με ιδιαίτερη ευκολία), η τουρκική προεδρία εμφάνισε και τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο Ερντογάν υποδέχτηκε πρεσβευτές στο Μέγαρο στην Άγκυρα και έκανε και δήλωση. Η οποία, πάντως, ήταν προσεκτικά… στημένη, με τον Τούρκο πρόεδρο να στέκεται μπροστά στις κάμερες και να μιλά, χωρίς πολλές πολλές κινήσεις… Αλλά τουλάχιστον απέδειξε πως είναι ζωντανός.

Η μέρα που προκλήθηκε ο ντόρος με την υγεία του Ερντογάν δεν ήταν τυχαία. Ήταν πολύ σημαντική για τον Τούρκο πρόεδρο: ήταν η επέτειος των 19 χρόνων από τότε που ανέλαβε την εξουσία. 

Στη δήλωσή του, ο Ερντογάν εμφανώς καταβεβλημένος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη της χώρας. «Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη των υποδομών της και συνεχίζουμε δίχως να υποχωρούμε από τον στόχο αυτό. Παράλληλα με την προσπάθεια στο εσωτερικό κάνουμε την ίδια προσπάθεια και στο εξωτερικό για τις θέσεις της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις