Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κατηγορίες στις ακτιβίστριες που έριξαν τοματόσουπα σε πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Κατηγορίες στις ακτιβίστριες που έριξαν τοματόσουπα σε πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Για φθορά ξένης περιουσίας κατηγορούνται πλέον οι δύο ακτιβίστριες που είχαν την ιδέα να πετάξουν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα στον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ «Ηλιοτρόπια» που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Βίντεο που αναρτήθηκε την Παρασκευή από την οργάνωση Just Stop Oil, η οποία έχει οργανώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Λονδίνο, δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν την σούπα στον πίνακα στην Εθνική Πινακοθήκη, μία από τις πέντε εκδοχές του που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εθνική Πινακοθήκη ανακοίνωσε ότι το περιστατικό προκάλεσε μικρές ζημιές στην κορνίζα του πίνακα, αλλά ο πίνακας δεν έπαθε κάτι και αργότερα επανατοποθετήθηκε στη θέση του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 20 ετών, θα εμφανιστούν αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενες για “εγκληματική φθορά στην κορνίζα του πίνακα ‘Ηλιοτρόπια’ του Βίνσεντ βαν Γκογκ”.

Ένας άλλος ακτιβιστής θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενος για καταστροφή του σήματος που βρίσκεται έξω από το αρχηγείο της Σκότλαντ Γιαρντ στο κεντρικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά 28 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις