Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Καύσωνας «λιώνει» την Ισπανία: 44 βαθμοί Κελσίου σε Μαδρίτη και Σεβίλλη

Καύσωνας «λιώνει» την Ισπανία: 44 βαθμοί Κελσίου σε Μαδρίτη και Σεβίλλη
Reuters

Καύσωνας σαρώνει την Ισπανία. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι  θερμοκρασίες φθάνουν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ντόπιοι και τουρίστες στην Ισπανία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, αναζητώντας χώρους δροσιάς. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – AEMET – εξέδωσε προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στην πόλη του νότου, Σεβίλλη, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

 

Αύριο Δευτέρα (12.07.2021), ο πρώτος αυτός καύσωνας της χρονιάς αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και στη συνέχεια να εξασθενήσει.

Καύσωνας: Καταφύγιο στα κλιματιζόμενα μουσεία θαυμάζοντας έργα του Ελ Γκρέκο

Κάποιοι αναζήτησαν καταφύγιο από τον καύσωνα στις κλιματιζόμενες αίθουσες του μουσείου Prado της Μαδρίτης, στις συλλογές του οποίου περιλαμβάνονται έργα του Ρέμπραντ, του Ρούμπενς και του Ελ Γκρέκο.

«Κρίναμε ότι αυτή θα ήταν μια καλή ιδέα για μια ημέρα σαν τη σημερινή», λέει η 44χρονη Ρόζα Αλφαγκέμε, καθώς περιμένει στην ουρά έξω από το μουσείο μαζί με τον σύζυγό της και την εξάχρονη κόρη τους.

«Κάθε χρόνο είναι έτσι, σχεδόν το ξεχνάμε», σχολιάζει η ίδια και προσθέτει ότι το σπίτι της οικογένειας δεν διαθέτει κλιματιστικό.

Άλλοι προτίμησαν το γειτονικό πάρκο Retiro, όπου βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη ή τις δημοτικές πισίνες.

Τα εισιτήρια για τις 19 εξωτερικές πισίνες της πρωτεύουσας εξαντλήθηκαν την Κυριακή (11.07.2021) δεδομένου ότι η χωρητικότητα είναι περιορισμένη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι η θερμοκρασία πιθανόν να σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς στην Κοιλάδα του Γουαδαλκιβίρ, κοντά στη Σεβίλλη.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα είναι 49 βαθμοί Κελσίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις