Κόσμος

Καύσωνας στην Ιαπωνία: Για έβδομη συνεχή ημέρα η χώρα είναι αντιμέτωπη με 40αρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι η έβδομη ημέρα που η Ιαπωνία πλήττεται από τον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 147 χρόνων. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει εκκλήσεις στους πολίτες να περιορίσουν, όσο γίνεται, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην περιοχή γύρω από το Τόκιο η θερμοκρασία παραμένει εδώ και μία εβδομάδα πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν προβλέπεται να αλλάξουν το Σαββατοκύριακο, αφού ο καύσωνας δεν θα υποχωρήσει στην Ιαπωνία.

iaponia

Ναγκόγια και Ισεζάκι «βράζουν» στους 40 βαθμούς Κελσίου

Στην πόλη Ναγκόγια, στη δυτική Ιαπωνία, το θερμόμετρο προβλέπεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία να εκτιμάται ότι θα πέσει τη Δευτέρα.

Στην πόλη Ισεζάκι το θερμόμετρο έδειξε σήμερα 40,3 βαθμούς, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος στην Ιαπωνία, ενώ στο κέντρο του Τόκιο το θερμόμετρο έφτασε τους 37 βαθμούς.

Οι αρχές της Ιαπωνίας, για πρώτη φορά, δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτή την εβδομάδα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω αύξησης και των τιμών ενέργειας, γεγονός που αυξάνει τις εκκλήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία περισσότερων πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επιμείνουν και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χαλαρώσουν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

japan heatwave

«Καθώς αυξάνει τον κίνδυνο θερμοπληξίας, παρακαλώ βγάλτε τις μάσκες σας στους εξωτερικούς χώρους αν είστε μακριά από άλλους και δεν μιλάτε», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σίετζι Κιχάρα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, όπου ζουν συνολικά 37 εκ. άνθρωποι, το σύστημα ηλεκτροδότησης έφτασε στα όριά του χθες Πέμπτη. Όμως η κατάσταση βελτιώθηκε σήμερα χάρη στα μέτρα που υιοθέτησαν οι αρχές.

Κάποια εργοστάσια μείωσαν τον χρόνο λειτουργίας τους και εταιρείες ζήτησαν από τους εργαζόμενους να θέσουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούνται. Σε μερικούς σταθμούς τραίνων οι κυλιόμενες σκάλες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ ένα λούνα παρκ στη Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο, έσβησε τα φώτα του τροχού του στη διάρκεια της νύκτας.

heatwave japan

Τροπική καταιγίδα ενδέχεται να περάσει από την Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα, ρίχνοντας τη θερμοκρασία.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει συχνά τα καλοκαίρια υψηλές θερμοκρασίες

Πέρυσι πολλά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χρειάστηκε να αναβληθούν λόγω της ζέστης, όμως το κύμα καύσωνα του φετινού Ιουνίου έσπασε όλα τα ρεκόρ και βρήκε τις αρχές απροετοίμαστες.

Η ζέστη ακολούθησε μια σύντομη εποχή των βροχών, η οποία σε κάποιες περιοχές της Ιαπωνίας διήρκησε μόλις δύο εβδομάδες, αφήνοντας σχεδόν άδεια τα φράγματα και αναγκάζοντας τις αρχές κάποιων περιοχών να ζητήσουν από τους πολίτες να μην σπαταλούν το νερό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ