Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Καυστικό” σκίτσο του Economist: Ο Πούτιν τσάρος και ο Ντόναλντ Τραμπ… ευχούλης [pic]

“Καυστικό” σκίτσο του Economist: Ο Πούτιν τσάρος και ο Ντόναλντ Τραμπ… ευχούλης [pic]

Με ένα άκρως… συμβολικό σκίτσο σχολιάζει το site του Economist την “ηγεμονία” του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ρωσία. Σε αυτό παρουσιάζεται ο Ρώσος πρόεδρος με μια ιδιόμορφη… στολή τσάρου ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε σχήμα… ευχούλη και κρέμεται ως παράσημο.

Και τι δεν έχει πάνω της αυτή η τσαρική στολή του Πούτιν: Πυραύλους, εξοπλισμούς, χέρια φυλακισμένων ως ευθεία ανφορά στις διώξεις αντιπάλων του, σφυροδρέπανο για να τονίσει το παρελθόν του Ρώσου προέδρου στην KGB.

Ωστόσο αναμφίβολα η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά είναι το ένα από τα… παράσημα. Κι αυτό γιατί είναι ένα ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ στα πρότυπα του “ευχούλη”, του παιδικού παιχνιδιού που κυριαρχούσε στις αρχές των 90’s.

Μάλιστα έχει και πορτοκαλί μαλλί, αποτελώντας ένα “καυστικό” σχόλιο για την εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου. Φυσικά το “παράσημο” αυτό είναι και ένα σχόλιο για τις πολυσυζητημένες σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ και την ανάμιξη Πούτιν στην εκλογή Τραμπ.

“Τσάρος του 21ου αιώνα”

Μέσα στο άρθρο του Economist αναφέρεται πως 17 χρόνια από την πρώτη εκλογή του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει “γραπώσει” την Ρωσία πιο σφιχτά από ποτέ.

Φίλοι και εχθροί παραδέχονται ότι έχει γίνει ένας “τσάρος του 21ου αιώνα.” Παράλληλα μερίδα Ρώσων βλέπει τον Πούτιν ως αυτόν που έδωσε ξανά κύρος στην χώρα, μετά το χάος που προκλήθηκε από τις ανατροπές του σοσιαλισμού στις αρχές του 1990.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις