Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

“Καυτή” η ανάσα του SPD στη Μέρκελ – Νέα δημοσκόπηση

“Καυτή” η ανάσα του SPD στη Μέρκελ – Νέα δημοσκόπηση

Στη μια μονάδα έχει μειώσει στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας την απόστασή του από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το SPD, που εκτοξεύτηκε μετά την απόφαση να “κατεβάσει” υποψήφιο τον Μάρτιν Σουλτς, έχει φτάσει στο 32%, έναντι του 33% που λαμβάνει το CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern, η υποστήριξη για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα τους στη Βαυαρία (CSU) παραμένει σταθερή στο 33%. Η υποστήριξη προς το SPD σημειώνει αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδες σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το περιθώριο λάθους είναι συν/πλην 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ψηφοφόρων, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μίας μονάδας και συγκεντρώνει ποσοστό 8%, ενώ η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων και την Αριστερά παραμένει αμετάβλητη στο 8% και στο 7% αντίστοιχα.

Το φιλικό προς τους επιχειρηματίες Κόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 6%, μόλις πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ δήλωσε πως, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το SPD θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και την Αριστερά και πρόσθεσε πως το συνδυασμένο ποσοστό τους (47%) θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε