Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καζακστάν: 12 νεκροί αστυνομικοί, ένας βρέθηκε αποκεφαλισμένος

Καζακστάν

Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση στο Καζακστάν, όπου συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν λόγω της αύξησης των καυσίμων. Το Αλμάτι παραμένει πεδίο αιματηρών συγκρούσεων.

Με τους τραυματίες να πλησιάζουν τους 1.000 και τις πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών από τις διαδηλώσεις στο Καζακστάν να παραμένουν συγκεχυμένες, η κατάσταση στη χώρα και κυρίως στο Αλμάτι, τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα, παραμένει έκρυθμη.

Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς και 353 τραυματίας, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. «Το σώμα του ενός από αυτούς βρέθηκε αποκεφαλισμένο», μετέδωσε το δίκτυο Khabar-24, το οποίο επικαλέστηκαν τα πρακτορεία ειδήσεων TASS, Interfax-Kazakhstan και Ria Novosti.

Το δίκτυο διευκρίνισε ότι τα 12 μέλη των δυνάμεων της τάξης έχασαν τη ζωή τους στην Αλμάτι.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι “δεκάδες” διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην Αλμάτι και ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Καζακστάν, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και μέρες από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από την ανεξαρτησία του το 1991, οι οποίες προκλήθηκαν από την αύξηση των τιμών καυσίμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις