Κόσμος

Καζακστάν: “Έμοιαζε με ταινία: ουρλιαχτά, φωνές, κόσμος έκλαιγε”! video

Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους με σχεδόν 100 επιβαίνοντες στο Καζακστάν. Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες: Διέλυσε ένα σπίτι το αεροπλάνο αφού πρώτα "κόπηκε" στα δύο! Μεταξύ των νεκρών και ο κυβερνήτης. Ένας από τους νεκρούς ταξίδευε με την οικογένειά του. Η σύζυγός του και τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στην εντατική. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την απίστευτη αεροπορική τραγωδία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος με σχεδόν 100 επιβαίνοντες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στο Καζακστάν.

Το Fokker 100 της εταιρείας Bek Air παρουσίασε προβλήματα λίγο μετά την αναχώρησή του από το Αλμάτι για μια πτήση με προορισμό την πρωτεύουσα Νουρσουλτάν.

Το αεροπλάνο έχασε ύψος κατά τη διαδικασία της απογείωσης και χτύπησε σε έναν τσιμεντένιο τοίχο προτού συντριβεί στο διώροφο κτίριο, ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Καζακστάν. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.

Click4more: Δραματικές εικόνες από το Καζακστάν! Κόπηκε στα δυο και διέλυσε σπίτι το μοιραίο αεροπλάνο – Κραυγή αγωνίας μέσω social media από επιζώντες!

«Το αεροσκάφος πήρε κλίση προς τα αριστερά, κατόπιν στα δεξιά, προτού αρχίσει να ταρακουνιέται, ενώ ο κυβερνήτης προσπαθούσε να κερδίσει ύψος» είπε στο Ρόιτερς ο επιχειρηματίας Ασλάν Ναζαραλίγιεφ, ο οποίος επέζησε από το δυστύχημα.

«Πριν από τη συντριβή, το αεροπλάνο άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης με την ουρά του, δύο φορές» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμαν Σκλιάρ σε δημοσιογράφους.

Οι εικόνες από την συντριβή του αεροσκάφους στο Καζακστάν κόβουν την ανάσα…

https://www.youtube.com/watch?v=p1Qju7yNYGY

«Επιτροπή… θα καθορίσει εάν επρόκειτο για σφάλμα του πιλότου ή τεχνικό πρόβλημα. Ο διάδρομος βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση».

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς είδε τα συντρίμμια του μπροστινού τμήματος του αεροσκάφους και της ατράκτου διασκορπισμένα πάνω στο σχεδόν ισοπεδωμένο σπίτι.

Σοκαριστικές μαρτυρίες για την τραγωδία στο Καζακστάν

Μία επιζήσασα περιέγραψε στον ενημερωτικό ιστότοπο Tengrinews ότι άκουσε έναν «τρομακτικό ήχο» προτού το αεροπλάνο αρχίσει να χάνει ύψος.

«Το αεροσκάφος είχε πάρει κλίση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έμοιαζε με ταινία: ουρλιαχτά, φωνές, κόσμος έκλαιγε» αφηγήθηκε η γυναίκα

Οι αρχές είχαν αρχικά κάνει λόγο για 15 νεκρούς, αργότερα ωστόσο αναθεώρησαν προς το κάτω τον αριθμό αυτό, αναφέροντας 12 νεκρούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 49 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ορισμένοι εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 93 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα και το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

kazakhstan r Καζακστάν

Η επιτροπή αεροπλοΐας του Καζακστάν γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Bek Air και των αεροσκαφών τύπου Fokker 100 εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Καζακστάν: «Βογκητά και ουρλιαχτά»

Ο Ναζαραλίγιεφ περιέγραψε ότι καθόταν δίπλα στην έξοδο κινδύνου στη σειρά 15 και όλες οι σειρές μπροστά του εκσφενδονίστηκαν, όταν το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο, έπειτα από την πρόσκρουση.

Αφού άρχισε το αεροσκάφος να ταρακουνιέται, πριν από τη συντριβή, «είχα αρκετό χρόνο για να βάλω στην άκρη το τηλέφωνό μου και να δέσω τη ζώνη μου».

«Βγήκαμε έξω από την έξοδο κινδύνου… εγώ και κάποιοι άλλοι άνδρες αρχίσαμε να βγάζουμε ανθρώπους από το αεροσκάφος. Ορισμένοι είχαν παγιδευτεί από τα τσιμεντένια χαλάσματα του κτιρίου. Ακούγονταν βογκητά και ουρλιαχτά και ήταν σκοτάδι».

Ένας από τους νεκρούς, ο ηλεκτρολόγος Αμπάι Νουρμπέκοφ ταξίδευε με την οικογένειά του, 6 συνολικά άτομα, όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος The Village. Η σύζυγός του και τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στην εντατική.

Καζακστάν

Καζακστάν

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή της συντριβής στο χωριό Αλμερέκ, λίγο μετά το τέλος του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης.

Θρήνος στο Καζακστάν…

Την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο του Νουρσουλτάν, οι συγγενείς των επιβατών, πολλοί εκ των οποίων ταξίδευαν για να συναντήσουν τις οικογένειές τους για τις γιορτές, ενημερώθηκαν για την τύχη των δικών τους και τους δόθηκαν δωρεάν εισιτήρια για το Άλματι.

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με τον νόμο» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ, απευθύνοντας τα συλλυπητήριά του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ο Τοκάγιεφ κήρυξε την 28η Δεκεμβρίου εθνική ημέρα πένθους και ανέθεσε στον πρωθυπουργό Άσκαρ Μαμίν να ηγηθεί της επιτροπής που θα ερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη κατασκευάστηκε το 1996, σύμφωνα με την κυβέρνηση και το πιο πρόσφατο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του που εκδόθηκε ήταν τον Μάιο του 2019.

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από τον τυφώνα Isaias – 700.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα, σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και Αλαμπάμα - Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, με τις ΗΠΑ να αποδεσμεύουν 4 εκατομμύρια βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα
Καταστροφές από τον τυφώνα Isaias
«Έμοιαζε με παγίδα»: Πώς ο Τραμπ αιφνιδίασε τον Ζελένσκι με τη συμφωνία για το ντίζελ με τον Πούτιν – Τα 6 αιτήματα που αγνόησε η Ουκρανία
Οι Ουκρανοί πήγαν στο Μαϊάμι για να συζητήσουν εκεχειρία στις ενεργειακές επιθέσεις και βρέθηκαν μπροστά σε μια συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για το ντίζελ
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 9
ΗΠΑ: AI «παρίστανε» τον μάρτυρα σε ανεξιχνίαστη ανθρωποκτονία και έστειλε ψεύτικη πληροφορία στην αστυνομία
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic επινόησε μαρτυρία για υπόθεση δολοφονίας και την υπέβαλε στις αρχές της Φιλαδέλφειας - Η εταιρεία χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εντοπίσει τι είχε συμβεί, προκαλώντας την οργή της αστυνομίας
ΑΙ