Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Ακάθεκτα συνεχίζουν τα τρολς τις θεωρίες συνωμοσίας – «Το βίντεο είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης»

Κέιτ Μίντλετον: Ακάθεκτα συνεχίζουν τα τρολς τις θεωρίες συνωμοσίας – «Το βίντεο είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης»
Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κι όμως, τα τρολς συνεχίζουν να τροφοδοτούν και να διακινούν θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον, ισχυριζόμενα ότι το βίντεο με την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Το συγκινητικό βίντεο της Κέιτ Μίντλετον που την δείχνει να κάθεται σε ένα παγκάκι στο κάστρο του Γουίνδσορ και να ανακοινώνει στον κόσμο ότι πάσχει από καρκίνο της προκάλεσε σοκ και συγκίνηση και υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις φρενήρεις θεωρίες συνωμοσίες για το τι μέλλει γενέσθαι με την υγεία της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπως γράφουν τα βρετανικά μέσα, θα αποσυρθεί μαζί με την οικογένειά της, στο σπίτι του πριγκιπικού ζεύγους στο Anmer Hall, στο Νόρφολκ, με την ελπίδα να μπορεί με ηρεμία να αντιμετωπίσει την ασθένειά της.

Ωστόσο, οι παράξενες θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζονται, καθώς τρολ διαδίδουν «γελοίες εικασίες», όπως τις χαρακτηρίζουν βρετανικά μίντια, ότι το βίντεο της Κέιτ δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν το πόσο εύκολη είναι η δημιουργία ενός deepfake βίντεο, τοποθέτησαν πάνω στο πρόσωπο της Κέιτ Μίντλετον, τα πρόσωπα της αείμνηστης Νταϊάνα και της Μέγκαν Μαρκλ.

Για να αποδείξουν τις θεωρίες περί AI, που αναρτήθηκαν στο X (Twitter), ισχυρίζονται πως το ριγέ πουλόβερ της Κέιτ “συνεχίζεται στο παγκάκι” και πως το λαμπερό δαχτυλίδι αρραβώνων της “εξαφανίστηκε για λίγο”.

“Πρόκειται για άλλη μια γελοία θεωρία συνωμοσίας. Αυτό που βλέπετε είναι μια αντανάκλαση στη λακαρισμένη επιφάνεια του πάγκου”, απαντούν πολλοί χρήστες.

Οι ισχυρισμοί ότι ένα βίντεο πριν από επτά χρόνια που δείχνει την Κέιτ να φοράει το ίδιο πουλόβερ, χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για τη δημιουργία του AI έχει επίσης αναχαιτιστεί από τους χρήστες των social media.

Ο Bruce Daisley, πρώην επικεφαλής του Twitter στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δήλωσε στους Sunday Times ότι το “πιο σοβαρό ζήτημα” είναι το πώς οι αλγόριθμοι του Χ προωθούν αναξιόπιστο περιεχόμενο.

 

Οι θεωρίες –που «βαφτίστηκαν» #KateGate– έγιναν φρενήρεις μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης για τη Γιορτή της Μητέρας, όταν έγινε σαφές ότι η φωτογραφία είχε τροποποιηθεί με τη χρήση Photoshop.

Αρκετά πρακτορεία εξέδωσαν ειδοποιήσεις “kill” για τη φωτογραφία επειδή είχε τροποποιηθεί αρκετά – με τους διαδικτυακούς επίδοξους ντετέκτιβ να επισημαίνουν τις ατέλειες της εικόνας, την οποία είχε επεξεργαστεί η ίδια η Kate, όπως παραδέχτηκε αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις