Κόσμος

Κεκλεισμένων των θυρών η συνάντηση Στόλτενμπεργκ – Λαβρόφ στο Μόναχο

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης, συμμετέχουν οι Ρώσοι υφυπουργοί Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό και Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι προτίθεται να συζητήσει με τον Λαβρόφ στο Μόναχο το ενδεχόμενο να συνεχισθεί η ισχύς της Συμφωνίας για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων Μεσαίου και Μικρού Βεληνεκούς (INF).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα