Κόσμος

“Κεραυνοί” Εισαγγελέα της Ουάσινγκτον! “Αντισυνταγματικό το διάταγμα Τραμπ” [vid]

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον προειδοποίησε σήμερα (12.02.2017) ότι θα καλέσει αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ να καταθέσουν. Σκοπός του εισαγγελέα είναι να αποκαλύψει "τι πραγματικά ήταν αυτό που υποκίνησε" το διάταγμα του προέδρου για τη μετανάστευση, καθώς όπως είπε δεν αποκλείεται να είναι αντισυνταγματικό.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τα έγγραφα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αξιωματούχων αυτών μπορεί να περιέχουν αποδείξεις ότι το διάταγμα ήταν μια αντισυνταγματική προσπάθεια να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ“, είπε ο Φέργκιουσον μιλώντας στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Τραμπ: Δεν βάζει μυαλό! “Ναι στις απελάσεις”

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει “κάθε εργαλείο” που έχει στη διάθεσή του ώστε να έρθουν στο φως τα έγγραφα αυτά. Πάντως, το “αυτάκι” του Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να ιδρώνει καθώς νωρίτερα σήμερα (12.02.2017) υπερασπίστηκε στο twitter τις πρώτες επιχειρήσεις απέλασης των παράτυπων μεταναστών.

“Η καταστολή των εγκληματιών λαθρομεταναστών δεν είναι παρά η εφαρμογή της προεκλογικής υπόσχεσής μου” έγραψε. “Μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και άλλοι απελαύνονται!” πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα άκρα Ισπανία και Ιταλία για την επαναφορά της Σένγκεν: Τελεσίγραφο από τη Μαδρίτη – «Δεν δεχόμαστε επιβολές», απαντά η Ρώμη
Η κυβέρνηση Μελόνι αρνείται να υποχωρήσει πριν από τις 15 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και νέο μεταναστευτικό κύμα στη Θέουτα
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν 29