Κόσμος

«Κεραυνοί» Ερντογάν κατά των ΗΠΑ – «Δε θα μείνει αναπάντητη η κατάρριψη του drone»

Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να αφήσει αναπάντητη την κατάρριψη drone της από τις ΗΠΑ στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάρριψη του drone είναι χαραγμένη στην εθνική μας μνήμη και σίγουρα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όταν έρθει η ώρα», τόνισε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, σε αντίποινα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Το σκληρό δίλημμα του Ζελένσκι, θα δεχτεί τη συμφωνία Τραμπ ή θα βασιστεί σε «αναξιόπιστους» εταίρους
Πρόκειται για τους ίδιους εταίρους, κατά το Politico, που μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου, δεν θα στείλουν τα στρατεύματά τους ή τα όπλα που θέλει ο Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσω με τον Τραμπ» λέει ο Ζελένσκι στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη - «Δύσκολο να καταλήξουμε»
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου πάντως, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα
REUTERS