Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ παρόντες στην πομπή για την κηδεία

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ παρόντες στην πομπή για την κηδεία

Ο πρώτος είναι πλέον ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Βρετανίας. Η αδερφή του είναι η τρίτη. Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τα δυο πρώτα παιδιά του πρίγκιπα (της Ουαλίας πια) Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, θα συνοδεύσουν τους γονείς τους στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα δυο παιδιά, ο 9χρονος πρίγκιπας Τζορτζ και η 7χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ (η οποία μοιάζει πολύ με την πρόγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ) αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην κηδεία της, σε αντίθεση με τον 4χρονο αδερφό τους, πρίγκιπα Λούις, ο οποίος κρίθηκε πως είναι πολύ μικρός για να «σηκώσει» τέτοιο βάρος.

Τζορτζ και Σάρλοτ αποκαλούσαν τη βασίλισσα Ελισάβετ Gan Gan, ενώ είχαν παραβρεθεί και στην κηδεία του προπάππου τους, πρίγκιπα Φίλιππου πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο.

Η απόφαση για τη συμμετοχή των δυο παιδιών στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «συλλογική» και θα γίνουν τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα πάρουν μέρος σε μια τέτοια περίσταση.

Πρίγκιπας Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ δεν θα περπατήσουν όλη την πομπή πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας. Θα φτάσουν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μαζί με τη μητέρα τους, πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ και την βασιλική σύζυγο Καμίλα και θα ακολουθήσουν, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας το τελευταίο μέρος της πομπής.

Τα δυο παιδιά θα βρεθούν και στην τελετή που θα γίνει το απόγευμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ και πιθανότατα στην ταφή.

Επικεφαλής της πομπής θα είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα. Θα τους ακολουθούν η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της αντιναύαρχος σερ Τιμ Λόρενς. Πίσω τους θα είναι ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του, Σόφι, κόμισσα του Έσσεξ, τη «δεύτερη κόρη» όπως την αποκαλούσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Θα ακολουθούν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα δυο μεγαλύτερα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο κόμης του Σνόουντεν, γιος της αδερφής της Ελισάβετ, πριγκίπισσας Μαργαρίτας και ο Πίτερ Φίλιπς, ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Άννας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις