Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κήδεψαν με μια κιθάρα τον θρύλο των AC/DC Μάλκολμ Γιανγκ

Κήδεψαν με μια κιθάρα τον θρύλο των AC/DC Μάλκολμ Γιανγκ

O θρύλος της ροκ και συνιδρυτής του συγκροτήματος AC/DC Μάλκολμ Γιανγκ κηδεύτηκε σε κλειστό κύκλο στο Σίδνεϊ. Στην τελετή παρευρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του.

Ο πρώην ντράμερ των AC/DC Μάικλ Τσαγκ και ο Αυστραλός ρόκερ Τζίμι Μπαρνς παρακολούθησαν την τελετή στον Καθεδρικό Ναό Σεντ Μέρις. Σύμφωνα με το Associated Press (AAP), ο μικρότερος αδελφός του Άνγκους τοποθέτησε πάνω στο φέρετρο μια κιθάρα.

Εκατοντάδες θαυμαστές είχαν σχηματίσει ουρές στους δρόμους κοντά στην εκκλησία για να δουν από κοντά το φέρετρο με τη σορό του Γιανγκ να μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία. Ορχήστρα με γκάιντες έπαιζε τον “ανεπίσημο εθνικό ύμνο” της Αυστραλίας, το Waltzing Matilda.

Τελειομανής ο θρύλος των AC/DC

Ο Γιανγκ πέθανε στις 18 Νοεμβρίου σε ηλικία 64 ετών. Σε ανακοίνωση μετά τον θάνατό του ο Άνγκους τον χαρακτήρισε “την κινητήριο δύναμη πίσω από το συγκρότημα. Έναν τελειομανή και μοναδικό άνθρωπο”.

Η τελευταία του εμφάνιση με το συγκρότημα ήταν το 2014. Την ίδια χρονιά που η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι πάσχει από άνοια.

Περισσότερο γνωστό για επιτυχίες μεταξύ των οποίων το “Highway to Hell” (1979) και “Back in Black” (1980), το συγκρότημα των AC/DC μπήκε το 2003 στο Rock & Roll Hall of Fame. Έχει πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και εξακολουθεί να διαθέτει νεαρούς θαυμαστές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις