Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφάνισε και πάλι την κόρη του – Οργιάζουν τα σενάρια ότι δρομολογεί τη διαδοχή του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφάνισε και πάλι την κόρη του – Οργιάζουν τα σενάρια ότι δρομολογεί τη διαδοχή του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεμφανίστηκε για να βραβεύσει όσους ενεπλάκησαν προ ημερών στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, όμως αυτό που έκλεψε και πάλι την «παράσταση» ήταν η κόρη του – που πρώτη φορά εμφάνισε στις κάμερες πριν από μία εβδομάδα – δίνοντας τροφή στα σενάρια ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ετοιμάζει τη διαδοχή του.

Τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του – εν μέσω εκατοντάδων πολιτών και στρατιωτικών – δημοσίευσε η επίσημη εφημερίδα Rodong Simun.

Ο Κιμ συνοδευόταν από την «πολυαγαπημένη κόρη» του, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της καθώς παρακολουθούσε, κρατώντας τον πατέρα της από το χέρι, την εκτόξευση του Hwasong-17.

Οι σημερινές φωτογραφίες δείχνουν το νεαρό κορίτσι, που ονομάζεται Τζου Άε, ντυμένο με ένα μαύρο παλτό, αγκαζέ με τον πατέρα του.

Σε άλλες φωτογραφίες πατέρας και κόρη ποζάρουν μαζί μπροστά στον πύραυλο, συνοδευόμενοι από ένστολους στρατιωτικούς.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση αυτού του παιδιού έδωσε νέα τροφή στις εικασίες για τη μελλοντική διαδοχή της δυναστείας του Κιμ στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαδέχτηκε τον πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος με τη σειρά του είχε διαδεχθεί τον δικό του πατέρα, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτιμούν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος παντρεύτηκε το 2009, έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Για τον Γιανγκ Μου-τζιν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Βορειοκορεατικών Σπουδών της Σεούλ, η παρουσία της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ως στόχο να απεικονίσει τον Hwasong-17 ως τον «προστάτη της επόμενης γενιάς». «Φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επιδεικνύει την κόρη του σε διάφορες ευκαιρίες και να την χρησιμοποιεί ως όργανο προπαγάνδας», πρόσθεσε.

Για την ιστορία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την ευκαιρία μιας εορταστικής εκδήλωσης για την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού πυραύλου ξεδίπλωσε και το όραμά του να αποκτήσει η Βόρεια Κορέα «τις ισχυρότερες στρατηγικές δυνάμεις στον κόσμο».

Ο Κιμ έδωσε μαζικά προαγωγές σε στρατιωτικούς και επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του νέου Hwasong-17, του αποκαλούμενου «πυραύλου τέρατος», ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Αυτός ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) δοκιμάστηκε στις 18 Νοεμβρίου και έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφάνισε σε δημόσια θέα την κόρη του, Τζου Άε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις