Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η CIA θέλει να με δολοφονήσει

Η CIA οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας συνωμοτούν για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα χρησιμοποιώντας βιοχημικές ουσίες. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Πιονγιάνγκ, που κατηγορεί την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ πως κάνουν δολοπλοκίες για να σκοτώσουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και δεν το υποστηρίζει κάποιος ανώνυμος αξιωματούχος αλλά το υπουργείο Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο υπουργείο, η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν καταστρώσει μια “μοχθηρή δολοπλοκία”, η οποία περιλαμβάνει άγνωστεςβιοχημικές ουσίες” για να σκοτώσουν τον νεαρό ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια τελετής στην Πιονγιάνγκ.

Στην ανακοίνωση που μεταδίδουν τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, το υπουργείο Ασφάλειας αναφέρει πως για τη CIA «η δολοφονία με τη χρήση βιοχημικών ουσιών, στις οποίες περιλαμβάνονται και ραδιενεργές ουσίες και νανο δηλητηριώδεις ουσίες είναι η καλύτερη μέθοδος που δεν απαιτεί άμεση πρόσβαση στο στόχο».

Η Πιονγιάνγκ καταγγέλει επίσης ότι η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας έχουν «διαφθείρει ιδεολογικά και δωροδόκησαν έναν πολίτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας με το επώνυμο Κιμ για να εκτελέσει την επίθεση κατά του ηγέτη».

Η δολοπλοκία για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ισάξια με κήρυξη πολέμου, αναφέρει το υπουργείο της Βόρειας Κορέας και απειλεί ότι «θα ξετρυπώσουμε και να καταστρέψουμε χωρίς έλεος και τον τελευταίο τρομοκράτη της CIA και της μαριονέτας τους, των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας».

«Το στυγερό έγκλημα, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε και συνετρίβη στη Βόρεια Κορέα, είναι ένα είδος τρομοκρατίας όχι μόνο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, αλλά κατά της δικαιοσύνης και της συνείδησης της ανθρωπότητας και μια πράξη κατακρεούργησης της ανθρωπότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το πως η δολοπλοκία που καταγγέλλει αποφεύχθηκε ή τι έγινε με τον υποτιθέμενο κατάσκοπο που ήθελε να σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα
Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ έχασαν τη «μάχη» με την Daily Μail και πληρώνουν 13 εκ. δολάρια για δικαστικά έξοδα
Οι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες της Βρετανίας, έχασαν στο δικαστήριο για υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής τους ζωής και καλούνται να καταβάλλουν το αστρονομικό ποσό
Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον
«Ο Ερντογάν είναι αντισημιτικός δικτάτορας, έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο», λέει ο Νετανιάχου μετά το τουρκικό ένταλμα σύλληψης
«Η αξιοθρήνητη προσπάθεια του Ερντογάν να εκφοβίσει τους ηγέτες και τους στρατιώτες του Ισραήλ, της μόνης αληθινής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, δεν θα οδηγήσει πουθενά» απαντά το Τελ Αβίβ στην Άγκυρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου 99