Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Kim tours: Ανοίγει τις εγκαταστάσεις των πυρηνικών του σε ξένους δημοσιογράφους

Kim tours: Ανοίγει τις εγκαταστάσεις των πυρηνικών του σε ξένους δημοσιογράφους

Κίνηση τακτικής ή καλής θέλησης η απόφαση της Πιονγιάνγκ να προσκαλέσει ξένα ΜΜΕ να επισκεφθούν το πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων; Όπως και να έχει σύντομα θα δούμε ρεπορτάζ σε ανεξάρτητα ξένα ΜΜΕ από το οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Θα τα δείξει όλα ή θα δείξει μόνο αυτά που θέλει; Ο Κιμ Γιονκ Ουν που έχει πάθει μετάλλαξη τις τελευταίες εβδομάδες προσκάλεσε στην χώρα του ξένους δημοσιογράφους. Και ήδη στην πόλη Γουονσάν έφτασαν ρεπόρτερ ξένων ΜΜΕ, περιμένοντας να μεταφερθούν στο πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας. Από ώρα σε ώρα αναμένονται και νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι, όπως προκύπτει από δήλωση αξιωματούχου της Σεούλ.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε ζητήσει λίστα με ονόματα δημοσιογράφων που θέλουν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις στο Πούνγκε-ρι. Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Ενοποίησης σήμερα.

Το ταξίδι θεωρήθηκε ένδειξη ότι η υπόσχεση του Κιμ Γιονγκ Ουν να τερματίσει τη λειτουργία του πυρηνικού του προγράμματος θα τηρηθεί.

Η προσφορά της Βόρειας Κορέας να κλείσει το πεδίο δοκιμών στο Πούνγκε-ρι έχει χαρακτηριστεί ως παραχώρηση-κλειδί. Θεωρείται ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις