Κόσμος

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η έπαυλη στο Κολωνάκι που περιμένει την εκλεκτή του Τραμπ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Περιλαμβάνει αίθουσες υποδοχής, τραπεζαρία και χώρους συνεδριάσεων με βάση την αμερικανική κουλτούρα και τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Δεν έχουν περάσει ούτε δύο ημέρες από τότε που η πρώην παρουσιάστρια του δικτύου Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ «συστήθηκε» στους Έλληνες και το όνομά της φιγουράρει σε όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η άγνωστη μέχρι χθες για κάποιους Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που αποτελεί επιλογή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα, φαίνεται πως ετοιμάζει βαλίτσες για τη χώρα μας και συγκεκριμένα… για το Κολωνάκι. 

«Η επίσημη κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, η οποία αναφέρεται συνήθως ως Jefferson House, χρησιμεύει τόσο ως κατοικία του πρέσβη όσο και ως χώρος διπλωματικών εκδηλώσεων», γράφει σε δημοσίευμά της η New York Post. Και σύντομα θα είναι το σπίτι της πρώην παρουσιάστριας του Fox News, εισαγγελέως και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αφού ο εκλεγμένος πρόεδρος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι η επιλογή του για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του κτιρίου λόγω της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ορισμένες πτυχές είναι γνωστές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η κατοικία βρίσκεται στην εύπορη συνοικία Κολωνάκι της Αθήνας, μία περιοχή γνωστή για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της και την εγγύτητα σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους», όπως περιγράφει.

Το ίδιο το κτίριο αντικατοπτρίζει παραδοσιακά ελληνικά αρχιτεκτονικά στοιχεία μαζί με την αισθητική του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, εναρμονιζόμενο με τη γειτονιά που το περιβάλλει. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει κίονες και συμμετρικές προσόψεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές της ιστορικής αισθητικής της περιοχής.

Στο εσωτερικό, η κατοικία έχει σχεδιαστεί για να περιλαμβάνει τόσο ιδιωτικούς χώρους όσο και χώρους για επίσημες λειτουργίες. Περιλαμβάνει επίσημες αίθουσες υποδοχής, τραπεζαρία και χώρους συνεδριάσεων, όλα επιπλωμένα, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν την αμερικανική κουλτούρα με σεβασμό προς τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις.

Το Jefferson House διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, φιλοξενώντας εκδηλώσεις που προωθούν τις διπλωματικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις. Οι δεξιώσεις, οι πολιτιστικές συγκεντρώσεις και οι επίσημες συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην κατοικία συμβάλλουν στον συνεχή διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα για την πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ: Η νέα σύλληψη του γιου της λίγο πριν τη δίκη του για βιασμούς και τα emails της με τον Επστάιν
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, αναμένεται να καθίσει αύριο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026, στο εδώλιο - Τριγμοί στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ
Συνελήφθη ξανά ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας πριν από τη δίκη του για τους βιασμούς
Κατηγορείται για 38 αδικήματα, μεταξύ των οποίων βιασμός, κακοποίηση πρώην συντρόφου του, πράξεις βίας εναντίον άλλης γυναίκας και μεταφορά 3,5 κιλών μαριχουάνας, καθώς και απειλές θανάτου και τροχαίες παραβάσεις
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι με τη μητέρα του πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ
Ο Επστάιν στοιχειώνει από τον τάφο τους γαλαζοαίματους – Άδειασε την πριγκίπισσα της Νορβηγίας και ο πρωθυπουργός της χώρας
Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία Επστάιν, η Μέτε-Μάριτ, η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου Χάακον ήταν «κολλητή» με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας