Κόσμος

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η έπαυλη στο Κολωνάκι που περιμένει την εκλεκτή του Τραμπ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Περιλαμβάνει αίθουσες υποδοχής, τραπεζαρία και χώρους συνεδριάσεων με βάση την αμερικανική κουλτούρα και τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Δεν έχουν περάσει ούτε δύο ημέρες από τότε που η πρώην παρουσιάστρια του δικτύου Fox News και πρώην αρραβωνιαστικιά του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ «συστήθηκε» στους Έλληνες και το όνομά της φιγουράρει σε όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η άγνωστη μέχρι χθες για κάποιους Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που αποτελεί επιλογή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα, φαίνεται πως ετοιμάζει βαλίτσες για τη χώρα μας και συγκεκριμένα… για το Κολωνάκι. 

«Η επίσημη κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, η οποία αναφέρεται συνήθως ως Jefferson House, χρησιμεύει τόσο ως κατοικία του πρέσβη όσο και ως χώρος διπλωματικών εκδηλώσεων», γράφει σε δημοσίευμά της η New York Post. Και σύντομα θα είναι το σπίτι της πρώην παρουσιάστριας του Fox News, εισαγγελέως και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αφού ο εκλεγμένος πρόεδρος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι η επιλογή του για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του κτιρίου λόγω της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ορισμένες πτυχές είναι γνωστές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η κατοικία βρίσκεται στην εύπορη συνοικία Κολωνάκι της Αθήνας, μία περιοχή γνωστή για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της και την εγγύτητα σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους», όπως περιγράφει.

Το ίδιο το κτίριο αντικατοπτρίζει παραδοσιακά ελληνικά αρχιτεκτονικά στοιχεία μαζί με την αισθητική του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, εναρμονιζόμενο με τη γειτονιά που το περιβάλλει. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει κίονες και συμμετρικές προσόψεις, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές της ιστορικής αισθητικής της περιοχής.

Στο εσωτερικό, η κατοικία έχει σχεδιαστεί για να περιλαμβάνει τόσο ιδιωτικούς χώρους όσο και χώρους για επίσημες λειτουργίες. Περιλαμβάνει επίσημες αίθουσες υποδοχής, τραπεζαρία και χώρους συνεδριάσεων, όλα επιπλωμένα, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν την αμερικανική κουλτούρα με σεβασμό προς τις ελληνικές καλλιτεχνικές παραδόσεις.

Το Jefferson House διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, φιλοξενώντας εκδηλώσεις που προωθούν τις διπλωματικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις. Οι δεξιώσεις, οι πολιτιστικές συγκεντρώσεις και οι επίσημες συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην κατοικία συμβάλλουν στον συνεχή διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεκαπέντε νεκροί από σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες λόγω κακοκαιρίας στην Πορτογαλία - Χιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών στην επαρχία
Οι δημοτικές αρχές στην Κοΐμπρα διέταξαν για προληπτικούς λόγους, την εσπευσμένη απομάκρυνση περίπου 3.000 ανθρώπων, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Μοντέγκο
Ένα άτομο κοιτάζει μια πλημμυρισμένη περιοχή στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας
Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ στον Λευκό Οίκο με «φόντο» τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν
Ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί δια παντός το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος - Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων η συνάντηση
Τραμπ και Νετανιάχου
Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Ρωσία με απολογισμό έναν νεκρό και δύο τραυματίες
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η κυβέρνηση υιοθέτησε μέτρα με στόχο την ενίσχυση του πατριωτισμού μέσα στα σχολεία, εισάγοντας, επίσης, ύλη στρατιωτικής εκπαίδευσης
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Ρωσία
Σχεδόν 1.500 Αφρικανοί πολεμούν στο πλευρό του ρωσικού στρατού - «Απαράδεκτη η στρατολόγηση» λέει η Κένυα
Έκθεση της συλλογικότητας All Eyes on Wagner (AEOW) περιλαμβάνει ονόματα ανθρώπων από 45 χώρες της Αφρικής που στρατολογήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025
Στρατιώτες