Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κίνα: 33 νεκροί και τουλάχιστον 8 αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο από τις πλημμύρες

Κίνα: 33 νεκροί και τουλάχιστον 8 αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ εξακολουθούν να αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδόθηκε από την κινεζική δημόσια τηλεόραση. Βίντεο από τις πλημμυρισμένες περιοχές δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σημειώνεται πως οι κατακρημνίσεις-ρεκόρ που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης τη μεγαλούπολη Τσεντσόου (κεντρικά) προκάλεσαν πλημμύρες σε τμήμα του μετρό της Κίνας και σε δρόμους, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.

Ο νεότερος συνολικός απολογισμός στην επαρχία Χενάν, της οποίας η Τσεντσόου είναι η πρωτεύουσα, κάνει λόγο για 33 νεκρούς και 8 αγνοούμενους από τη 16η Ιουλίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το οποίο επικαλέστηκε τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, έκανε λόγο για 25 νεκρούς και 7 αγνοούμενους. Περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, διευκρίνισε το CCTV.

Περισσότερα από 2.000.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει και η μέχρι στιγμής εκτίμηση για τις υλικές ζημιές είναι πως φθάνουν σε αξία τα 1,22 δισεκ. γιούαν (160 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, τόνισε την  πως η καταστροφή είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και έδωσε εντολή να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Χενάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις