Κόσμος

Κίνα: Αγωνία για 11 ανθρακωρύχους – Παγιδεύτηκαν μετά από έκρηξη

Έντεκα εργαζόμενοι είναι παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο, μετά από έκρηξη που έγινε από αέριο, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η έκρηξη έγινε τη Δευτέρα στις 23:20 (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπαντόνγκ, την ώρα που μέσα στο ορυχείο βρίσκονταν 46 ανθρακωρύχοι.

Δεξαέξι ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στην περιοχή των εξορύξεων άνθρακα όταν έγινε η έκρηξη. Από αυτούς οι πέντε έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα παραμένουν παγιδευμένοι.

Τα σωστικά συνεργεία διοχετεύουν αέρα στο σημείο όπου παραμένουν παγιδευμένοι οι ανθρακωρύχοι, ενώ οι διασώστες που επιχειρούν είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς αναπνευστήρες. Παράλληλα, γίνεται κι έλεγχος σταθερότητας των εδαφών υπογείως του ορυχείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1